Venepaikat

Muuramessa on kymmeniä kilometrejä luonnonkaunista Päijänteen rantaa, Muuramen järvikasvot. Satama-alueet ovat kesäisin vilkkaassa käytössä.Venepaikkoja on Kylänlahdella 20, Saarenlahdella 32 ja Kinkomaalla 30.

Vapaita venepaikkoja voi hakea ympäri vuoden. Satama-alueita kehitetään Muuramessa kuunnellen eri tahojen käyttäjiä.

Muuramen kunnalla on kolme venelaituria, joista voi varata venepaikkoja. Muuramen kuntalaiset ovat etusijalla vuokrapaikoille. Laiturit ovat Kinkomaalla ja keskustassa Kylänlahdella sekä Saarenlahdella. Kaikki venepaikat ovat tällä hetkellä täynnä, mutta hakemus kannattaa joka tapauksessa jättää - vapautuvat paikat jaetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä (muuramelaiset venepaikan hakijat ovat etusijalla)

Venepaikan haltijoille lähetetään keväällä lasku, jonka maksamalla säilyttää saamansa venepaikan. Peruuntuneet venepaikat jaetaan uusien hakijoiden kesken. Soutuvenepaikka on ilmainen. Mikäli ei itse käytä saamaansa venepaikkaa, ei sitä voi vuokrata kolmannelle osapuolelle. Paikka on irtisanottava, jotta se voidaan vuokrata jälleen eteenpäin.

Saarenlahden satama

Saarenlahden satamassa venepaikkoja on 32. Vierailijat voivat kiinnittää aluksensa kyljittäin laivalaiturin tulosuunnassa vasemmalla olevalle länsisivulle tai ankkurin avulla laiturin päätyyn. Laskuluiskan puoleinen itäsivu on jätettävä vapaaksi veneiden laskun, noston ja lastauksen vuoksi.

Vieraspaikat ovat tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön ja aluksen ollessa miehittämätön enintään 2 vrk:n kiinnittymiseen.

Kylänlahden satama

Kylänlahden satamassa venepaikkoja on 20.

Kinkomaan satama

Kinkomaan satamassa venepaikkoja on 30. Keväällä 2016 Kinkomaan laituri uusittiin kokonaan ja tämän myötä paikkoja saatiin 11 kappaletta lisää. 

Hinnat, hakemuslomake ja lisätiedot

Laituripaikkoja on erikokoisia: pienen venepaikan aisaväli on 250cm, hinta Kinkomaalla 150 euroa ja Saarenlahdella 135 euroa. Keskikokoisen venepaikan aisaväli on 300cm, hinta Kinkomaalla 200 euroa, Kylänlahdella ja Saarenlahdella 180 euroa. Kylänlahden paikat ovat kaikki samansuuruisia eli keskikokoa 300cm. Ison venepaikan aisaväli on 350cm, hinta Kinkomaalla 250 euroa ja Saarenlahdella 240 euroa. Kinkomaan suuri venepaikka on aisaväliltään 400cm ja sen hinta on 300 euroa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Venepaikkojen varaus ja muut tiedustelut:

Johanna Pitkälä
infopisteen hoitaja
014 659 660, 014 695 501, 050 5953 621
johanna.pitkala@muurame.fi
Kunnanviraston infopiste avoinna ma - pe 9 - 15 (sovittaessa muu aika). Liikuntasalien avaimet, tilojen varaukset, venepaikat, Kukkaniemi, kulttuuritapahtumien liput.