Neuvola

Ajankohtaista

Neuvolan terveydenhoitajat osallistuvat myös koronarokotustoimintaan. Tämä voi aiheuttaa muutoksia ajanvarauksissa eikä kaikkia neuvolan määräaikaistarkastuksia välttämättä pystytä toteuttamaan.

Huomioitahan, että mikäli sinulla tai lapsellasi on flunssaoireita, älä saavu neuvolaan vaan ota puhelimitse yhteyttä terveydenhoitajaan. Neuvolaan saapuessasi pese omat ja lapsesi kädet huolellisesti saippualla. 

Ajanvaraus ja neuvonta ma-pe klo 12.30 - 13.00 soittamalla oman alueen terveydenhoitajan numeroon. Ei tekstiviestejä. 

Voit halutessasi jättää soittopyynnön sähköpostitse, pyrimme soittamaan takaisin mahdollisimman pian (huom. sähköpostimme ei ole tietosuojattu).


Neuvolalääkärin vastaanotto terveysaseman puolella, saavu terveysaseman aulaan odottamaan.


Lasten koronarokotukset

5–11-vuotiaiden lasten ensimmäiset koronarokotuspäivät järjestetään terveysasemalla lauantaina 15.1.22 ja 5.2.22. Ajan rokotukseen voi varata oman alueen terveydenhoitajan tai kouluterveydenhoitajan kautta. Lasten rokotteena käytetään Biontech-Pfizerin Comirnatyn 5–11-vuotiaille tarkoitettua rokotetta, jossa pitoisuus on pienempi kuin aikuisten rokotteessa. Voit tutustua aiheeseen tarkemmin THL:n verkkosivuilla.

Lapsen rokottaminen edellyttää kaikkien huoltajien suostumuksen rokotteen antamiseen. Suostumus kysytään rokotukselle saavuttaessa ja sen voi ilmoittaa suullisesti tai ottamalla mukaan huoltajan suostumuslomakkeen, jonka voi tulostaa THL:n sivuilta ja täyttää valmiiksi rokotukselle tultaessa.


Influenssarokotukset

Lapsiperheet ja lasta odottavat perheet saavat influenssarokotukset neuvolasta ajanvarauksella. Rokotuspäiviä ei tällä influenssakaudella enää järjestetä, mutta yksittäisiä rokotusaikoja voi kysellä oman alueen terveydenhoitajalta. Rokotuksia annetaan myös neuvolakäyntien yhteydessä.

Neuvolassa maksuttoman influenssarokotuksen saavat raskaana olevat, alle 7-vuotiaat lapset ja sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. Lisäksi influenssarokotuksen saavat maksutta vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri. 

Huomioithan, että sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut lähipiiriä koskevaa asetusta 18.10.2021. Lisätietoa riskiryhmistä ja siitä, ketkä ovat oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotteeseen löytyy THL:n verkkosivulta.

Ne, jotka eivät ole oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotukseen, voivat ostaa rokotteen apteekista. Resepti pyydetään omalta terveysasemalta tai yksityiseltä lääkäriasemalta. Myös itse ostetut influenssarokotteet voidaan rokottaa neuvolassa. 


Asuinalueille on määritelty omat terveydenhoitajat, jotka tarjoavat perhesuunnitteluneuvolan, äitiysneuvolan ja lastenneuvolan palveluita. Neuvolan terveydenhoitajan kautta voit varata ajan myös neuvolalääkärille.

Mikäli tarvitset sairaan lapsen hoitamisesta todistuksen työnantajalle, otathan yhteyttä avosairaanhoitoon. Jos lapsesi tai itse olet sairaana, pyytäisimme perumaan neuvola-aikanne jotteivat muut neuvolan asiakkaat saisi tartuntaa.


Katso lisää:

Neuvolassa on käytössä Lapset puheeksi - menetelmä osassa terveystarkastuksia tai tarpeen mukaan.

Perheohjausta saatavilla TOIVO-perheohjauksen kautta. Perheohjaukseen voit olla yhteydessä mikäli haluat keskustella esimerkiksi arjen haasteista, vuorovaikutuksesta tai vanhemmuudesta.

Muuramen neuvola

Virastotie 10, 40950 Muurame

 

Seuraa meitä Instagramissa

Sanna Kangasoja
Terveydenhoitaja
050 412 2429
sanna.kangasoja@muurame.fi
Alueet: Rajala, Seunavuori, Rannankylä, Ruokomäki, Isolahti.
Minna Järvinen
Terveydenhoitaja
050 574 3548
minna.jarvinen@muurame.fi
Alueet: Kotiranta, Paavalinvuori, Hautalanmäki, Tervamäki, Rajahonka, Valkola, Velkapohja, Verkkoniemi.
Sari Vähäkangas
Terveydenhoitaja
050 307 9029
sari.vahakangas@muurame.fi
Alueet: Vuorenlahti, Kinkomaa, Muuratsalo.
Emmi Lahtinen
Terveydenhoitaja
050 564 8024
emmi.lahtinen@muurame.fi
Alueet: keskusta, Uimola, Jaakkola, Rättäli, Pitkälä, Riihiniemi, Saarenkylä, Riihivuori, Härköpohja, Niittyaho, Hautalahti.

Susanna Laakkonen
vastaava terveydenhoitaja
050 338 5278
susanna.laakkonen@muurame.fi
Nisulanmäen koulu