Tietoa koronarokotuksista

01.10.2021 09:02

Kategoria: Terveyspalvelut

3. koronarokotteita annetaan yli 60-vuotiaille

Päivitetty 29.10. 3. rokotusannosten tiedoilla, poistettu vanhentunutta tietoa

Muuramessa aloitetaan 1.11. 3. koronarokoteannosten antaminen niille yli 60-vuotiaille, joiden toisesta rokotuskerrasta on kulunut aikaa vähintään kuusi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Jos on varannut ajan influenssarokotukselle, 3. koronarokoteannos voidaan antaa samalla kertaa, eikä silloin tarvitse varata erikseen aikaa koronarokotukselle.

Koronarokotusaikoja 1. ja 2. rokotukseen voivat varata edelleen kaikki yli 12-vuotiaat sähköisesti Hyvis-palvelussa tai puhelimitse ajanvarauspalvelusta p. 014 659 309. Ajanvarausnumero palvelee maanantaista torstaihin, kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Palvelussa on käytössä automaattinen takaisinsoiton rekisteröityminen, eli pelkkä soitto ajanvarauspuhelimeen riittää. Mikäli puheluun ei vastata, palvelusta otetaan soittajaan myöhemmin yhteyttä ilman erillistä takaisinsoittopyyntöä. Jos aikoja ei ole heti saatavilla, takaisinsoitto tehdään vasta, kun uusia aikoja saadaan päivitettyä kalenteriin. Sähköisesti aikaa varatessasi huomaathan, että samalla kerralla varataan aika myös tehosterokotusta varten, eli varaat samalla kertaa kaksi rokotusaikaa.

Koska Muuramessa rokoteaikoja on hyvin tarjolla, tehosterokotusten aikoja voidaan antaa  jo 6 viikon päähän ensimmäisen rokotteen saamisesta. Tehosterokotuksen ajan aikaistamisen voi tehdä puhelimitse ajanvarauspalvelusta p. 014 659 309. Ajanvarausnumero palvelee maanantaista torstaihin, kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. 

Sähköinen ajanvaraus

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta:

  • Voimakkaasti immuunipuutteisille
  • Kaikille 60 vuotta täyttäneille
  • Hoivakodissa tai laitoksissa asuville
  • Lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville
  • Lyhyellä annosvälillä kaksi rokoteannosta saaneille 


Ohjeita rokotukseen tulevalle

Rokotettavan tulee pukeutua helposti riisuttavaan yläosaan ja käytettävä kasvosuojaa. Rokotettava saapuu terveyskeskuksen pääovesta, josta on opastus oikeaan paikkaan. Terveyskeskuksen sisätiloihin voi tulla aikaisintaan 5 minuuttia ennen rokotusaikaa. Sairaana ei saa tulla rokotukseen.

Koronakuvitus