Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Musiikkia Karpaattien vuorilta – Džerela Karpat Muuramesalissa SU 1.10. klo 14

1.10.2023 klo 14:00 - 16:00

Vieraita Ukrainasta, Džerela Karpat esittää etnomusiikkia Ukrainan länsiosista ja värikkään lisän ohjelmaan tuo laulaja Andriy Boženski kansanlauluineen. Ammattitaitoinen ryhmä on kiertänyt ympäri Eurooppaa ja nyt Suomen kiertueellaan saadaan heidät myös Muurameen.

Konsertissa on väliaika, kahvio avoinna – kahvion tuotto menee Apua Ukraina ry:n kautta tukemaan Ukrainan kriisistä kärsiviä.

Liput 15 / 10 e (alennusryhmät työtön, opiskelija, eläkeläinen) – ovella vain käteismaksu. Osta liput ennakkoon tästä! 

Lisätietoja myös: johanna.pitkala@muurame.fi / 050 595 3621

Tarkempaa tietoa konsertin sisällöstä tästä linkistä!

Suuri rakkaus omaan ja yleensä etnomusiikkiin, loputon halu jatkuvasti kehittää itseään ja pyrkimys esitellä muinaista kansansoitintaidetta on tuonut yhteen kuusi virtuoosimaista muusikkoa. Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa.
Karisma, ammattitaito, valtava energia ja vauhti ovat vain osa ominaisuuksia, joilla etnomusiikkiryhmä Džerela Karpatia voi kuvata. Jokainen ryhmän jäsen on erittäin ammattitaitoinen ja omaperäinen esiintyjä ja tulkitsija, jokaisella on oma taiteellinen näkemyksensä ja luova taiteellinen tulkintansa. Kun tällaiset yksilöt saadaan yhteen, tuloksena on aina erinomainen sointi ja uskomattoman upea kuuntelukokemus.
Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Ryhmän ansiosta ukrainalaisen instrumentaalimusiikin helmiin ovat tutustuneet tätä taiteenalaa arvostavat kuulijat Puolassa, Unkarissa, Saksassa, Itävallassa, Makedoniassa, Italiassa, Espanjassa, Romaniassa, Bulgariassa, Kanadassa ja USA:ssa.

Ryhmä tulee Suomeen jo kolmannen kerran. Syys-lokakuussa 2023 muusikot esittävät konserttiohjelmansa Musiikkia Karpaattien vuorilta. Ohjelmassa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien – Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien – heleitä ja eloisia, omintakeisia musiikkiteoksia. Vuorilla asuvan kansan musiikissa, niin tunteellisissa kuin tulisissa, murheellisissa ja railakkaan iloisissa, unelmoivissa ja sankarillisissa melodioissa kuuluu tunteiden ja kokemusten koko kirjo.
Värikkään lisän Dzerela Karpatin konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Boženskin esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja.
Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat sopii konsertoimaan monelaisiin paikkoihin konserttisaleista pieniin tiloihin ja tilaisuuksiin. Se tuo Suomen syksyyn unohtumattoman ja värikkään tuulahduksen Karpaattien vuorilta

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
1.10.2023
Aika:
14:00 - 16:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Muuramesali
Nisulantie 1
Muurame, 40950
+ Google Map