Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Teatteri Totti: Frans KE 10.4. klo 18 Muuramesalissa

10.4. klo 18:00 - 19:00

Kuurosokea Frans Leijonin (1879–1947) elämästä kertova näytelmä on tarina poikkeuksellisesta resilienssistä ja voitosta vaikeuksien keskellä. Syntynyt vuonna 1879 Yläneellä, hän menetti pienenä sekä näkö- että kuulonsa isorokon iskettyä. Yhtäkkiä kaikki oli hiljaista ja pimeää, mikä teki jokapäiväisistä askareista kuten kävelemistä, haasteellista. Hän ryömii nelikontin ja tapellen, puri ja varasteli, kunnes kohtasi koulussa opettajan Anna Heikelin, joka avasi hänelle uuden tavan kokea maailma hajujen ja kosketuksen kautta.

Vaikka Fransin elämä muuttui sokeaksi ja kuuroksi, opettajan sitkeys ja kärsivällisyys auttoivat häntä oppimaan viittomakieltä ja kommunikoimaan kosketuksen avulla. Hän kykeni luomaa ainutlaatuisia taitoja käsillään ja muodostamaan omanlaisensa näkökulman maailmaan. Näytelmä kuvaa elämän kovuutta ja sen kauneutta Fransin silmin – hän näki maailman käsillään ja sormillaan. Se tuo esiin sinnikkään Fransin ylpeyden ja rikkoo ennakkoluuloja kuurosokeita kohtaan. Se viestii, että kuurosokeus ei ole este kauneuden näkemiselle. Näytelmä painottaa myös, että kognitiiviset taidot eivät ole riippuvaisia kielestä tai kommunikointimenetelmistä.

Ohjaaja haluaa avartaa taiteellisia käsityksiä ja korostaa eri kieli- ja kulttuuriryhmiin kuuluvien elämäarvoja, tuoden esiin Frans Leijonin ainutlaatuisin tarinan voiman ja rohkeuden.

Liput norm. 24 e, eläkeläinen 20 e, opiskelija, työtön, näkövammainen 18 e, lapsi (5 – 16 v) 8,50 e

Osta liput tästä! 

Tiedot

Päivämäärä:
10.4.
Aika:
18:00 - 19:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Muuramesali
Nisulantie 1
Muurame, 40950
+ Google Map