Valitse sivu

3. rokoteannoksia tarjotaan kaikille 18 vuotta täyttäneille

Päivitetty 10.12.2021: 3. rokoteannos voidaan antaa, kun tehosteen antamisesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille. Muuramessa rokotukseen voivatkin varata ajan yli 18-vuotta täyttäneet, joilla toisen rokoteannoksen saamisesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Valitettavasti aikaisemmin kuuden kuukauden välillä varattuja aikoja ei voi siirtää. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen. Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Rokotusajan voi varata sähköisestä ajanvarauspalvelusta. Ajan voi varata myös puhelimitse ajanvarausnumerosta p. 014 659 309. Ajanvarausnumero palvelee maanantaista torstaihin, kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.

Sähköiseen ajanvaraukseen

Tärkeintä on hakea ensimmäinen ja toinen rokoteannos

Koronatartuntojen ja vakavien tautitapausten ehkäisemiseksi kaikkein tärkeintä on, että ihmiset ottavat ensimmäiset kaksi koronarokoteannosta. Ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väli vaikuttaa rokotussuojan syntymiseen. Pidempi annosväli synnyttää paremmat vasta-ainepitoisuudet, jotka myös säilyvät pidempään korkeammalla tasolla.

– Koska kaksi koronarokotetta ei täysin estä tartuntoja, kolmansilla annoksilla saadaan edelleen ehkäistyä tartuntojen leviämistä myös nuoremmissa ikäryhmissä. Ensiarvoisen tärkeää kuitenkin on, että kaikki, joilla ei vielä ole vielä ensimmäistä tai toista rokoteannosta, hakisivat rokotteensa, sanoo THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.


Ohjeita rokotukseen tulevalle

Rokotettavan tulee pukeutua helposti riisuttavaan yläosaan ja käytettävä kasvosuojaa. Rokotettava saapuu terveyskeskuksen pääovesta, josta on opastus oikeaan paikkaan. Terveyskeskuksen sisätiloihin voi tulla aikaisintaan 5 minuuttia ennen rokotusaikaa. Rokotukseen ei saa tulla sairaana.