Valitse sivu

Mäkelänmäen koulu jatkaa menestystä Autoliiton Fillarimestari-kilpailussa; tänä vuonna tuli koko kisan voitto eli Suomen mestaruus. Joukkueessa kisasivat Elle Moilanen, Jenna Lilja, Eemeli Hyvönen ja Mikko Simonen. Elle oli kisan paras tyttö ja Eemeli paras poika.

Joukkue lähtee syksyllä edustamaan Suomea kansainvälisen autoliitto FIA:n Fillarimestari EM -kisaan Budapestiin. Lisäksi voittajat saivat palkinnoksi uudet Helkaman polkupyörät.

Mäkelänmäen koulussa kaikki neljäsluokkalaiset osallistuvat koulun omiin karsintoihin ja sen perusteella valitaan joukkue. Ajamista harjoitellaan välituntisin ja teoriaa Autoliiton nettisivuilla olevien harjoituskuvien avulla, kertoo joukkueenjohtaja, luokanopettaja Antti Soikkeli. Joukkuetta on valmentanut myös opettaja Raine Äyräväinen.

Fillarimestari-kilpailu koostuu kolmesta ajokokeesta ja teoriakokeesta. ”Ajorastit olivat vaikeita, mutta teoriat helppoja”, Elle Moilanen kommentoi.

Mäkeänmäen joukkue opettaja Antti Soikkeli, Mikko Simonen, Eemeli Hyvönen, Jenna Lilja ja Elle Moilanen voitti Fillarimestarikisan ja lähtee syksyllä edustamaan Suomea EM-kisoihin Unkariin. Kuva Autoliitto.