Valitse sivu

Influenssarokotukset marraskuussa 2022

Kausi-influenssan joukkorokotukset riskiryhmäläisille ja muille rokotteeseen oikeutetuille aloitetaan marraskuun puolivälin jälkeen. Ajanvaraus on auki marraskuun alusta. Muuramelaisten ensimmäinen rokotuspäivä on la 19.11.2022

Sähköinen ajanvaraus onnistuu 1.11.2022 Hyvis-palvelussa tai puhelimitse arkisin p. 014 2662791. Puhelinajanvaraus toimii kello 10-16 välillä.

Riskiryhmäläisiksi luokitellaan:

  • 65-vuotta täyttäneet
  • 0,5-6-vuotiaat lapset
  • Yli 18-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat
  • 12-vuotta täyttäneet vakavaa immuunipuutosta sairastavat

Muita maksuttomaan rokotteeseen oikeutettuja ryhmiä ovat:

  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa
  • Potilaiden tai asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon osallistuva sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon työntekijät
  • Henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen tai sellaiseen vakavalle influenssalle alttiiseen, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

Edellisestä rokotuksesta/sairastetusta taudista täytyy olla kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotettavat tulevat terveysaseman pääaulaan odottamaan. Rokotettavan tulee pukeutua helposti riisuttavaan yläosaan ja käytettävä kasvosuojaa.

Sähköinen ajanvaraus

Lapsiperheiden rokotukset neuvolassa

Rokotuspäivät järjestetään neuvolassa lauantaina 13.11. ja 11.12.21. Lapsiperheet ja lasta odottavat perheet saavat influenssarokotukset neuvolasta ajanvarauksella. Ajan voi varata oman terveydenhoitajan kautta. Rokotuksia annetaan myös neuvolakäyntien yhteydessä.

Neuvolassa maksuttoman influenssarokotuksen saavat raskaana olevat, alle 7-vuotiaat lapset ja sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. Lisäksi influenssarokotuksen saavat maksutta vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Huomioithan, että sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut lähipiiriä koskevaa asetusta 18.10.2021. Lisätietoa riskiryhmistä ja siitä, ketkä ovat oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotteeseen löytyy THL:n verkkosivulta

Ne, jotka eivät ole oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotukseen, voivat ostaa rokotteen apteekista. Resepti pyydetään omalta terveysasemalta tai yksityiseltä lääkäriasemalta. Myös itse ostetut influenssarokotteet voidaan rokottaa neuvolassa.

Ohjeita rokotukseen tulevalle

Rokotettavan tulee pukeutua helposti riisuttavaan yläosaan ja käytettävä kasvosuojaa. Rokotettava saapuu terveyskeskuksen pääovesta, josta on opastus oikeaan paikkaan. Terveyskeskuksen sisätiloihin voi tulla aikaisintaan 5 minuuttia ennen rokotusaikaa. Rokotukseen ei saa tulla sairaana.