Valitse sivu

Isolahden päiväkoti -hanke

Taustatietoja

Aktiivisen kyläyhteisön alueelle on muuttanut viime vuosien aikana runsaasti uusia asukkaita ja pieni, reilun viidenkymmenen oppilaan kyläkoulu on saanut oppilaita. Samalla varhaiskasvatuksen tarve on lisääntynyt. Pukkimäentiellä rivitalossa järjestetyn perhepäivähoidon kapasiteetti ei enää riitä vastaamaan alueen hoitotarpeeseen, joten kylälle päätettiin rakentaa uusi päiväkoti. Hirsirunkoiseen päiväkotiin saadaan tilat kahdelle hoitoryhmälle, esikoululle, yhdelle koululuokalle ja koulun ruokasalille. 

Uudisrakennus haluttiin tehdä massiivipuusta, koska koulurakennuksen vanhinkin osa on hirsinen. Samalla haluttiin ottaa käyttöön myös maalämpö. Myöhemmin maalämpö on tarkoitus ottaa myös öljylämmitteisen koulun lämmitysmuodoksi.Päiväkoti valmistui heinäkuussa 2021. Sen pihaan tuli Muuramen kunnan ensimmäiset julkiset sähkölatausasemat.

Aikataulu ja työvaiheet

 • Päiväkotirakennus valmistui sisäpuolisilta osiltaan keväällä 2021, minkä jälkeen tiloja tuuletettiin ja kalustettiin ennen elokuussa 2021 tapahtuvaa käyttöönottoa.
 • Projekti aloitettiin vanhan liikuntasalin pukuhuoneiden purkutyöllä käytävän leventämiseksi. Uuden hirsisen päiväkoti-siiven varsinainen rakennusvaihe alkoi syyskuun 2020 alussa.
 • Uuden päiväkodin sokkelit valettiin 5.10. ja rakennuksen muoto hahmottua. Viikko 41 kului sokkelin ulko-ja sisäpuolen täyttötöissä. Viikolla 42 porattiin puolestaan maalämpökaivot ja hirsitoimittaja toimitti hirsirungon työmaalle. Viikon 42 aikana tehtiin myös sääsuojan pystytystyöt. 
 • Tammikuun alussa päiväkoti on saatu säältä suojaan ja suojakatos voitiin purkaa. 
 • Tammikuun lopussa päiväkodin ulkopuoli on lähes valmis. Työt ovat siirtyneet sisäosiin ja siellä levytellään jo väliseiniä ja kattoja uuden betonilattian päältä.

 • Työmaan harjannostajaiset toteutettiin tarjoamalla lounas Muurmannissa koronaturvallisesti porrastaen.

 • Rakennus on valmistunut sisäpuolisilta osiltaan ja sinne on toimitettu uudet irtokalusteet tuulettumaan.

 • Koko päiväkotihanke valmistui heinäkuussa 2021.

 • Kesän aikana toteutetaan muutostöitä koulun puolella ja vanhan osan peltikate uusittiin.

 • Koulun lämmitysjärjestelmän muutostyöt maalämmölle tehtiin kesän aikana.

       

       

                 

          

          


Liikennejärjestelyt

Työmaaliikenne ohjattiin työmaa-alueelle eri reittiä koululaisten kanssa, koulun takaa uusille omakotitalotonteille vievää tietä pitkin. Koululaisten ja muiden alueella liikkuvien tuli pysyä aidatun työmaa-alueen ulkopuolella.