Valitse sivu

Juhlavuoden tuotteita

Muurame 100-tuotteet 

Paikalliset yritykset ja yhdistykset ovat suunnitelleet ja valmistaneet erilaisia juhlavuoden tuotteita. 


Kari Rastas, Pieni Lahjapuoti: Muurain-korvakorut


 

Maalari maalasi taloa
– minä ”sydämeen” marjaa jaloa.
Tänne synnyin paljain jaloin, 
rauhaa, luontoa rakastaa aloin.
Houkuttaa paikat muut ei vois –
satavuotiaan kotikuntani sylistä 
en kiirehdi pois.

                         – Kari

Kari Rastaan suunnittelemat Muurain-korvakorut valmistuivat Muuramen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Korut ovat koivuvaneria, ja niiden keskellä oleva muurain on käsinmaalattu. Koruja on tällä hetkellä kahden mallisia. Kauniit Muurain-korvakorut ovat myynnissä Pieni Lahjapuoti -yrityksen verkkokaupassa, Muuramen Kukka- ja Hautaustoimisto Kanteleessa ja Anjan Puodissa.


Muuramen Kukka- ja Hautaustoimisto Kannel: Muurame 100 -kimppu

Kukkakauppa Kannel lanseerasi kunnan juhlavuoden kunniaksi Muurame 100 -kukkakimpun, jossa loistavat kauden mukaan valitut kukat. Kimpuissa on myös Muurame 100 -koristeet. Kukkakimppuja on saatavana kahdessa koossa. Isommat kimput tehdään tilaustyönä esimerkiksi yritysten tarpeisiin.

Kannel piilottaa juhlakimppuja kesän aikana muuramelaisille tärkeisiin paikkoihin löydettäväksi. Kuvavihje kimpun sijainnista annetaan yrityksen Facebook-sivulla. 

Muurame 100 -kukkakimppuja voi ostaa Muuramen Kukka- ja Hautaustoimisto Kanteleesta (Virastotie 2) yrityksen aukioloaikoina.


Syrjälän tila: Muurame 100 -lihasäilykkeet

Juhlavuoden tuotteet täydentyivät paikallisella lähiruoalla, kun mukaan saatiin Syrjälän tilan lihasäilyke-lahjapakkaus. Lahjapakkaukseen voi valita täytteeksi Syrjälän tilan nauta- tai paistisäilykkeitä kahden säilykepurkin verran. Vastuullisesti tuotettu lähiruoka on helppo herkku kotiin, mutta myös oiva tuliainen paitsi paikallisille, myös Muuramen ulkopulella asuville. 

– Muurame 100 -tuotelahjaksi päädyimme valitsemaan lihasäilykkeet, koska niitä voi viedä mukanaan pidempiäkin matkoja, eikä tarvitse murehtia kylmäkuljetuksesta, kertoo Minna Häkkinen Syrjälän tilalta.

Häkkisen mukaan jo pitkään suunnitelmissa olleen tuotteen palaset loksahtivat kohdilleen, kun muuramelainen Design Perhonen Oy:n yrittäjä Lea Tervala kyseli näyttötyöaihetta lahjapakkaukselle. Lahjapakkaus suunniteltiin asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja se sinetöidään Muurame 100 -juhlavuoden tarralla. 

Lahjapakkauksia voi ostaa Syrjälän tilan puodista. Lisätietoa tuotteesta löytyy tilan uusilta verkkosivuilta ja puodin aukioloajoista tiedotetaan Facebook-sivujen kautta. 


Rajoitettu erikoiserä 1.4.2021:

Pullotettu Muuramehenki

Lasipullo ja kukkakimppu.

Satavuotiaan Muuramen juhlavuoden tuotteet saivat tänään täydennystä, kun villahilla-korun ja Muurame-keittiösetin rinnalle julkaistiin odotettu uutuus, yksittäispakkauksiin pullotettu Muuramehenki. Tuote sinänsä ei ole uusi, vaan sen valmistuksella on kunnassa yhtä pitkät perinteet kuin koko kunnan historialla. Tuotetta on saatavilla pieni erikoiserä vain 1.4.2021.

Muuramehenki on ollut tähän asti kuntalaisten vapaasti nautittavissa yhteisissä kohtaamisissa, esimerkiksi kyläilloissa, tapahtumissa, yrityskehityksessä ja päätöksenteossa. Juhlavuoden kunniaksi siitä on nyt sekoitettu aiempaa vahvempi, pullotettu cocktail, jota voi nauttia myös täsmätarpeeseen.

– Muurame on menestynyt upeasti vuosien varrella, ja niittänyt runsaasti erilaisia tunnustuksia ja palkintoja. Uskomme, että asia johtuu osittain juuri tästä laadukkaasta tuotteestamme. Koronavuoden mukanaan tuoma kasvomaskien käyttäminen saattaa kuitenkin heikentää kuntailmastosta saatavan Muuramehengen pitoisuutta. Siksi olemme iloisia voidessamme tarjota nyt myös yksittäispakattuja tuotteita akuuttiin tarpeeseen, vs. kunnanjohtaja Jukka Kaistinen toteaa tyytyväisenä.

Pullotettua Muuramehenkeä voi noutaa koronaturvallisesti kunnan virastotalon edestä tämän päivän ajan. Terveysturvallisuussyistä tuotteen maksaminen paikan päällä ei ole nyt mahdollista, mutta tuotteen voi korvata auttamalla avun tarpeessa olevaa kuntalaista, tai kehittämällä yhteistä hyvää rakentavilla ehdotuksilla.

– Ja jos avunsaaja sattuukin olemaan ulkopaikkakuntalainen, emme tule lähettämään laskusta perintää. Tuotteemme eettisiin periaatteisiin kuuluu vahvasti yhteistyön aspekti, joka ulottuu myös maksuprosessiin, Kaistinen tarkentaa.


Ommellinen: Muurame-kuosi

Vaateyritys Ommellinen lanseerasi Muuramen juhlavuoden vaatekuosin. Maiju Mannisen yritykselle suunnittelema, paikallisista elementeistä tyylitelty kuosi henkii kotiseuturakkautta, mutta kelpaa tyylikkäänä mukaan hienompiinkin tilaisuuksiin. Graafinen, muuramelaisille rakkaita paikkoja ja asioita sisältävä kangaskuosi, on kunnianosoitus satavuotiaalle Muuramelle ja kunnan ystäville.

– Kuosissa näkyy rakkaus kotipaikkaa kohtaan. Samalla se on kuitenkin tyyliltään sellainen, joka viehättää varmasti myös muualla asuvia, Ommellisen yrittäjä Liisa Häkli iloitsee.

Juhlavuoden kuosiin on tyylitelty terveys­keskus, kirjasto, Muuramenjoki, kirkko,­ Kulttuurikeskus ja UkkoMetso. Muurame-kuosi näkyy aluksi keittiötekstiileissä, mutta tarkoitus on tehdä siitä myöhemmin myös joitain vaatteita, ehkäpä mekkoja.

Muurame-keittiöpyyhkeitä ja -tiskiliinoja saa ostettua Ommellisen verkkokaupasta ommellinen.fi sekä K-Supermarket Muuramesta (Setäläntie 2). Tuotteita saa myös Ommellisen myymälästä (Sääkslahdentie 2, Jyväskylä), kun se jälleen avataan 7.4.


 Muuramen Taideseura: Villahilla

           

Villahilla on lämpimän oranssin ja keltaisen väreissä hehkuva huovutettu muuramelaisten vaakunamarja, suomuurain. Se on syntynyt Muuramen Taideseuran jäsenten rakkaudesta Muurameen ja taiteeseen, huomionosoituksena satavuotiaalle Muuramelle. Juhlavuoden koru muovautuu moneen käyttötarkoitukseen. Se sopii kiinnitysneulan avulla esimerkiksi rintakoruksi, tai vaikkapa somistamaan huivia tai päähinettä. Miesten puvunkaulukseen tai solmioon löytyy pienempiä koruversioita. 

– Pohdimme Muuramen Taideseurassa, miten juhlistamme Muuramen satavuotisjuhlavuotta. Syntyi idea korusta, jota muuramelaiset voisivat kantaa juhliessaan ja arjessaan. Idean pohjalta mallikorun valmisti huovuttamalla Nina Brandt-Ollila, kertoo Taideseuran puheenjohtaja Eeva-Maija Tillqvist.

Juhlavuoden koruja voi tällä hetkellä ostaa Muuramen Taideseuran jäseniltä. Mikäli koronapandemia hellittää, seura järjestää kevään aikana pienimuotoisen taidenäyttelyn harrastetalo Franssilassa ja kesäkuussa vuosinäyttelyn Muurame-päivien yhteydessä. Koruja on saatavilla myös näissä tilaisuuksissa.

Villahillaa voi ostaa myös Taideseuran puheenjohtajan kautta, p. 050 4603 774/Eeva-Maija Tillqvist.