Valitse sivu

Ei kannata säikähtää, jos puhelimeen tulee lähiaikoina kompostiaiheista postia, se ei ole roskapostia. Jyväskylän seudun jätehuoltoviranomainen lähettää lähiviikkoina tekstiviestitse linkin kyselylomakkeeseen, jossa pyydetään täyttämään tarkempia tietoja kiinteistön kompostorista. Tekstiviestin lähettäjänä puhelimessa näkyy Jyväskylä. Viestissä on verkkolinkki www.jyvaskylanseutu.fi- sivustolle, jota klikkaamalla pääsee siirtymään suoraan itse kyselylomakkeelle.

Jätehuoltoviranomainen on velvoitettu ylläpitämään jätelain nojalla rekisteriä kiinteistöistä, jotka kompostoivat biojätteen. Kyselyllä kysyttäviä tietoja kompostoreista kootaan kyseiseen kompostointirekisteriin, jotta saadaan selville kaiken sen biojätteen määrä, joka Suomessa kompostoidaan asukkaiden omissa kompostoreissa. Kompostoreihin menevän biojätteen määrä lasketaan osaksi valtakunnallista biojätteen kierrätysastetta, jonka avulla tarkastellaan, miten EU:n asettamat kierrätystavoitteet on saatu Suomessa toteutettua. 

Tietoja kompostoreista kysellään nyt myös kyselyn avulla, sillä osa aikaisemmin ilmoitetuista tiedoista on lainsäädännön vaatimusten mukaisesti puutteellisia, joten vastaamalla kyselyyn tiedot saadaan päivitettyä ajan tasalle rekisteriin.

Kyselyssä kysytään sen kiinteistön sijaintikuntaa ja osoitetta, jolla kompostori sijaitsee. Lisäksi kysytään kompostorin tarkempia teknisiä ominaisuuksia (kuten tilavuutta) sekä sitä, käytetäänkö kompostoria kesäaikana vai ympärivuotisesti. Henkilötietoja ei lomakkeessa kysytä.