Valitse sivu

Kinkomaan koulun viidesluokkalaiset ryhtyivät töihin jo ennen keskiviikkoisen koulupäivän alkua. Snow Fest -ulkotouhupäivä polkaistiin käyntiin puoli yhdeksältä, mutta moni oli rakentamassa itse suunniteltuja toimintapisteitä jo ennen kahdeksaa. Opettajia ei touhussa tarvittu, sillä koululaisilla oli homma hanskassa. 

He ovat itse suunnitelleet ja toteuttaneet pajat ja messupisteet, etsineet välineet ja markkinoineet. Tämä opettaa muun muassa yhteistyötaitoja. Pitää myös korjata jäljet pois, sekin kuuluu yrittäjyyskasvatukseen, sanoi luokanopettaja Heini Kokko

Koulussa vietetään viikolla 12 opetussuunnitelman mukaista monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikkoa. Se sisältää Snow Fest -ulkotouhupäivän lisäksi muun muassa hyvinvointimessut ja pullakahvilan. Koko homman järjestämisvastuu oli viidesluokkalaisilla. 

Parasta oli ehkä se parkour missä jalat oli sidottu yhteen, kehui kolmasluokkalainen Arttu

Jos mä voisin suunnitella tällaisen päivän, niin tekisin ihan samanlaisen. Tää on tosi kiva, kun saa olla koko päivän melkeinpä ulkona, sanoi Artun luokkakaveri Akusti.

Yhteistyötä vaativia rasteja ja taitojen mittaamista

Parkourpajan ideoinnista ja toteutuksesta vastasivat viidesluokkalaiset Eina ja Martta. Yhteistyö on homman nimi.

Tässä sidotaan kahden ihmisen jalat yhteen ja yritetään selvittää rata “kolmijalkakävelynä”. Siinä pitää suunnitella yhdessä, miten edetään, tytöt kertoivat. 

Eina (vas.) ja Martta keksivät itse parkour-temppuradan, joka vaati osallistujilta yhteistyötä.
Eina (vas.) ja Martta keksivät itse parkour-temppuradan, joka vaati osallistujilta yhteistyötä.

Koulun pihalla oli monenlaista. Keppihevosradasta ja rc-autoradasta pulkanvetoon ja pallopeleihin. Jalkapallorastilla mitattiin laukauksen nopeutta. 

Toisella tutkalla mitattiin 85 kilometriä tunnissa, mutta se on vähän epätarkka. Tässä tuli 77, kertoi rastia hoitanut Niilo, joka pelaa JJK:n junioreissa. 

Viideluokkalainen Niilo oli pitämässä jalkapalloaiheista rastia Kinkomaan koulun pihassa.
Viideluokkalainen Niilo oli pitämässä jalkapalloaiheista rastia Kinkomaan koulun pihassa.

Torstain Feel Great –hyvinvointimessuilla lapset pääsevät rentoutumaan. Luvassa on kauneushoitolaa, pelejä, hyvinvointitietoutta ja karaokea. Itse suunniteltuja juttuja, tietenkin. Viikko päättyy perjantaina pullantuoksuisesti, kun viidesluokkalaisten Pullapäivä-kahvilayritys järjestää suut makeiksi.