Valitse sivu

Kunnanjohtaja Ari Ranta-ahon kolumni

Muuramessa menee hyvin!

Muurame on kasvanut ja kehittynyt valtaisasti vuosien saatossa. Kunnan asukasluku ylittää 10 000 asukkaan rajan aivan lähiaikoina ja menestymme hyvin, jopa erinomaisesti kuntien välisissä palveluiden vertailuissa.

Ei voi kiistää, etteikö talouden lama ole kurjistanut monen ihmisen arkea myös Muuramessa.  Olen varma, että monista haasteista huolimatta kunnassamme palvelut hoidetaan mallikkaasti, taloudellisesti ja tehokkaasti. Esimerkkinä voi mainita vuoden 2017 alusta kunnan omana toimintana aloittavan Hyvinvointi-liikelaitoksen, joka parantaa kuntalaisten palvelujen saantia ja tuo niitä lähemmäksi käyttäjiä. 

***

Taloutemme perusta on kunnossa, ja kunta panostaa tulevaisuudessa entistä enemmän elinvoiman vahvistamiseen. Mitä se elinvoima on? Tämän kysymyksen kuule monesti. Elinvoima on kunnan toiminnan sydän, jonka varaan kunnan kehitys rakennetaan. Tähän kuuluu mm. yritystoiminta, päätöksenteko, hyvät palvelut ja kunnan maine.   

Luomme edellytyksiä elinvoimalle ja työpaikoille maanhankinnalla, kaavoituksella sekä kunnallistekniikan rakentamisella. Muuramen keskeltä kulkee valtaväylä 9-tie, johon olemme saaneet hienon liiketilojen keskittymän Muuramekeskuksen.  Sen myötä kunnasta löytyy sellaisia palveluja ja tuotteita, jotka aiemmin jouduimme hakemaan Jyväskylästä.

***

Kunnan kehityksen ja elinvoiman tarina ei pääty tähän, vaan kaavoitamme ja kehitämme ”ysiväylän” länsipuolelle lisää alueita kaupan, yritystoiminnan ja asumisen tarpeisiin. Muurame menestyy myös tulevaisuudessa.  

Kunnanjohtaja Ari Ranta-ahon kolumni Muuramelaisessa 13.12.2016.