Valitse sivu

Muurame palkittiin Vuoden 2020 pientalomyönteisimpänä kuntana. Neljännen kerran jaetun tunnustuksen myönsi Omakotiliitto, joka teki valinnan yhdessä Hirsiteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa. Muurame sai kiitosta muun muassa osallistavasta ja asukaslähtöisestä päätöksenteosta ja kaavoituksesta. Muuramessa myös asumiskustannukset ovat edulliset muihin kuntiin verrattuna.

– Tunnustus on oikea valonpilkahdus tähän hetkeen, kunnanjohtaja Ari Ranta-aho hymyilee.

Valonpilkahduksia on menestyvässä kunnassa nähty aikaisemminkin, sillä Muurame on palkittu muun muassa yrittäjäystävällisimpänä kuntana, luovimpana kuntana ja kehittäjäkuntana.

– Meillä on kiinnitetty erityistä huomiota perheiden viihtymiseen tarjoamalla hyvien palvelujen lisäksi myös houkuttelevia tontteja vesistöjen lähellä. Nopea päätöksenteko mahdollistaa rakennuslupien myöntämisen sujuvasti, Ranta-aho kertoo.

Omakotiliiton hallituksen puheenjohtaja Ari Rehnforsin mukaan liiton jäsenet saivat äänestää tunnustuksen saajaa ja valinta tehtiin yhdessä yhteistyötoimijoiden Hirsiteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa äänestystuloksen pohjalta. Muurame sai vastaajilta hyvät arviot kyselyn kaikilla osa-alueilla, eli viestinnästä, päätöksenteosta, kaavoituksesta, kunnallistekniikasta ja asumismenoista.