Valitse sivu

Muuramenjokeen vuotanut viemäriputki on tarkistettu ja siitä ei löytynyt vikaa. Vesilaitokselta arvellaan vuodon syyksi sitä, että vedenkäyttö kylällä on vähentynyt ja virtaus on tämän myötä ollut vähäisempää. Tästä syystä putki on tukkeutunut ja vuotanut yli.

Tänä vuonna rakennetaan Virastotien lähelle pumppaamo, jonka odotetaan ratkaisevan ongelman. Siihen asti kunnan vesilaitos seuraa päivittäin putkea kaivosta käsin. Lisäksi linjaa huuhdellaan säännöllisesti.

Seuraava vesinäyte otetaan tällä viikolla (viikolla 1o). Tuloksista tiedotetaan niiden valmistuttua. 

Veden käyttäminen Muuramenjoen alajuoksulla ja Päijänteellä joen laskualueella on toistaiseksi kielletty. Muuramen Mursujen avantouintipaikalta Saarenlahden satamasta viime viikolla otetuissa vesinäytteissä todettiin kohonneita pitoisuuksia ulosteperäisissä bakteereissa. E.coli-pitoisuus on näytteissä yli kaksinkertainen sallittuun viitearvoon verrattuna ja enterokokki hieman yli sallitusta viitearvosta. 

Avantouinti on toistaiseksi kielletty ja asiasta varoitetaan Muuramen Mursujen uimapaikalla. Viemärivuodon vaikutukset näkyvät todennäköisesti lähialueen muillakin avannoilla, joten vedenottoa ja kastautumista on syytä toistaiseksi välttää. 

Voit seurata tilanteen päivittymistä kunnan verkkosivuilla. 

Lisätietoja: 

Muuramen kunnan vesilaitos 
vesihuoltopäällikkö Jari Oksman 
p. 050 3034260 jari.oksman@muurame.fi 

Ympäristöterveys
hygieenikkoeläinlääkäri Eija Suominen
p. 050 526 0437 eija.suominen@jyvaskyla.fi