Valitse sivu

Omaolo-oirearvio laajenee koskemaan virtsatieinfektioita

Maanantaina 18.1. Omaolo-palvelussa tulee käyttöön Muuramen osalta uusi oirearvio virtsatieinfektiopotilaille. Oirearvio ohjaa joko soittamaan terveysasemalle tai lähettämään oirearvion eteenpäin oman terveysaseman hoitajalle, joka käsittelee asian sähköisesti. Hoitaja laittaa viestin jatkotoimenpiteistä potilaalle. Yleensä lääkäri kirjoittaa reseptin ja se on haettavissa suoraan apteekista. Joissain tapauksissa tarvitaan virtsanäyte, ja tuolloin potilas saa näytteenottoon erilliset toimintaohjeet.

Jos oireiden perusteella epäillään olevan kyse kiireellisestä tilanteesta, esimerkiksi munuaistason tulehduksesta, palvelu ohjaa potilaan soittamaan terveysasemalle (päiväaika) tai päivystysapuun 116117 (kello 20 jälkeen arki-iltaisin sekä viikonloppuisin). Hätätilanteessa potilaan tulee aina ottaa yhteyttä hätäkeskukseen 112.

Yleinen oirearvio saadaan helmikuussa

Yleinen oirearvio saadaan julkaistua Muuramen Omaolossa helmikuussa. Alkuvaiheessa ajanvarausmahdollisuus on ainoastaan koronaoirearviossa, mutta koronaepidemian laannuttua se saadaan integroitua myös muiden oirearvioiden yhteyteen. Omaolon kautta lähetetyt lomakkeet käsitellään kuitenkin terveyskeskuksessa aina saman päivän aikana klo 20 mennessä.

 

Omaolo-palveluun