Valitse sivu

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon palveluihin ovat oikeutettuja kaikki kuntalaiset iästä riippumatta. Hoito toteutetaan hammaslääkärin tekemän hoitosuunnitelman mukaan.

Suun terveystarkastukset

Lapset ja nuoret kutsutaan lakisääteisiin suun terveystarkastuksiin kirjeellä tai puhelimitse.

– alle kouluikäisille tehdään suun terveystarkastus 1-, 3- ja 5-vuotiaana

– koululaisten suun terveystarkastukset tehdään 1., 3., 5. ja 8. luokalla

– kaikille 17-vuotiaille lähetetään kutsu hammastarkastukseen

Aikuisilla on mahdollisuus liittyä kutsujärjestelmään, jolloin kutsu lähetetään tekstiviestillä yhdessä sovitun ajankohdan mukaisesti.

Oikomishoito

Muuramelaisten lasten ja nuorten oikomishoito järjestetään lähipalveluna Muuramessa. Oikomishoidon erikoishammaslääkäri käy viikoittain Muuramen kouluhammashoitolassa. Oikomishoidon tiimiin kuuluu myös terveyskeskushammaslääkäri, suuhygienisti ja hammashoitaja.

Hoitomaksut

Hoidosta peritään lakisääteiset asiakasmaksut. Hoitokäynnin jälkeen asiakkaalle lähetetään lasku kotiin. Kunnallisesta hammashoidosta ei saa KELA-korvausta.

Peruuttamattomasta hoitokäynnistä peritään 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Hammashoito on maksutonta alle 18-vuotiaille. Myös ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien terveysneuvontakäynti on maksuton, mikäli käynnillä ei tehdä mitään toimenpiteitä.

Terve suu on osa yleisterveyttä, hyvinvointia ja elämänlaatua. Suun ja hampaiden hyvä kotihoito sekä säännöllinen hammashoito ovat tärkeitä meille kaikille.

Linkkejä suun ja hampaiden hoitoon

Suomen Hammaslääkäriliitto 

Käypä hoito -suositukset 

Neuvokas perhe

I Love Suu