Valitse sivu

Muuramen vuoden 2017 yrityksenä on palkittu varsin nuori, vasta pari vuotta sitten perustettu, mutta jo monesti palkittu ja kansainvälisesti toimiva Recenart Oy. Recenart on poikkeuksellinen yritys; se yhdistää taidehistorian, kemian, fysiikan ja tietotekniikan huippuosaamisen ja -teknologian taideteostutkimukseen.

Recenartin asiakkaita ovat taideteosten ja arkeologisten esineiden alkuperästä ja autenttisuudesta kiinnostuneet keräilijät, taiteen välittäjät, museot, säätiöt, yritykset, vakuutusyhtiöt ja viranomaiset.

Recenartin toimitusjohtaja on muuramelainen Tiina Koivulahti. Hänen taustansa on taidehistorian tutkijana ja opettajana. Kansainvälisen kaupan osaaja, muuramelainen Laura Aineslahti johtaa viestintää ja markkinointia. Tuotantojohtaja on kemistitaustainen Juhani Huuskonen.

Muuramen kunnan ja Muuramen Yrittäjien palkitsemisperusteet: Recenart Oy on osannut yhdistää insinööri- ja luonnontieteet, kaupallisen toiminnan sekä kulttuurin, historian ja taiteen tutkimuksen yhdeksi ainutlaatuiseksi palveluliiketoimintamalliksi. Maailmalla on vain muutama yksityinen yritys samalla alalla, ja näistä Recenart Oy:llä on monipuolisin ja laajin osaaminen sekä edistynein analysointitekniikka.