Valitse sivu

Saavutettavuusseloste

Tämä on Muuramen kunnan saavutettavuusseloste

Muuramen kunta pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.muurame.fi ja on laadittu 15.09.2020.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut sivuston tekninen toteuttaja.

Vaatimustenmukaisuus

Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA suurelta osin.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf), joista kaikki eivät ole saavutettavia.  Osa näistä on ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Tärkeimmät asioiden hoitamiseen tarvittavat liitetiedostot pyritään saamaan saavutettaviksi vuoden 2020–2021 aikana. Tarvittaessa yksittäisiä tiedostoja voi pyytää saavutettavassa muodossa Muuramen kunnan infosta sähköpostilla info@muurame.fi tai puhelimitse numerosta 014 659 660.

Verkkosivustolla on lisäksi muiden ulkopuolisten tahojen tuottamia sisältöjä kuten sosiaalisen median nostoja ja google-karttoja. Nämä eivät ole kunnan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia, joten eivät kuulu lainsäädännön piiriin.

Palvelujen sivuilla on tiedostoja (pdf), joissa on karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön, joten ne eivät kuulu lainsäädännön piiriin.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla
info@muurame.fi

Muilla tavoin
Soittamalla, puhelinnumero 014 659 660

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000