Valitse sivu

Sähköinen maksaminen

Kunnan laskujen maksamisessa suositellaan ensisijaisesti käytettävän ekologista ja vaivatonta e-laskua tai suoramaksupalvelua.

E-lasku

E-lasku on sähköisessä muodossa verkkopankkiin saapuva lasku, joka eroaa paperilaskusta vain toimitustavan puolesta. Laskun tiedot – myös pitkät ja hankalat viitenumerot – ovat jo valmiina lomakkeessa. Maksajan tarvitsee vain hyväksyä lasku tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kautta verkkopankissa.

E-laskun Muuramen kuntaan voi ottaa käyttöön verkkopankin maksusopimusten osiossa valitsemalla kunnan tiedot e-laskuttajien listasta. E-laskutussopimuksen voi tehdä helposti myös laskun maksamisen yhteydessä sopimuslinkin kautta. E-laskuvaltuutus tulee tehdä erikseen eri laskutusaiheille.

Laskutusaiheet

Yleishallinto (kuten kuvataidekoulu, muskari ja leirimaksut)
Vuokra
Vesilasku
Terveydenhuollon maksut (sis. kotihoito)
Varhaiskasvatus (sis. koululaisten iltapäivätoiminta)
Yksilöintitietona laskutuksessa käytetään henkilötunnusta.

Suoramaksu

Suoramaksu toimii puolestaan kuten suoraveloitus ja se sopii myös maksajalle, jolla ei ole käytössään verkkopankkia. Suoramaksusopimus tehdään pankin asiakaspalvelupisteellä. Laskuttava yritys toimittaa asiakkaalle laskun tiedot etukäteen ja pankki veloittaa maksun tililtä automaattisesti eräpäivänä.