Valitse sivu

Keski-Suomeen tarvitaan uusia sijaisperheitä kaiken ikäisille lapsille niin lyhyt- kuin pitkäaikaisiin sijoituksiin. Lisäksi useat lapset odottavat tukiperhettä. Infotilaisuus sijais- tai tukiperheenä toimimisesta järjestetään verkkoyhteyksin 5.9.2022.

Sijaisperheet tarjoavat kodissaan ympärivuorokautista hoivaa ja kasvatusta sekä turvaa ja välittämistä niin leikki-ikäisille kuin koululaisille ja nuorillekin. Sijaisperheessä eletään ihan tavallista perhearkea. Sijaisperheille maksetaan toiminnasta palkkiota ja kulukorvauksia.

– Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikön rekisterissä on lähes 300 sijaisperhettä, mutta tarvetta uusille perheille on jatkuvasti, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Marja-Leena Huisko Keski-Suomen Sijaishuoltoyksiköstä.

Sijaisperheet valmennetaan etukäteen tehtäväänsä

Kaikki sijaisperheet käyvät PRIDE-ennakkovalmennuksen ennen lasten tuloa.

– Valmennus valmistelee perheitä kohtamaan sijaisvanhemmuuden ja sen mukana tuomia haasteitakin, selvittää sosiaalityöntekijä ja PRIDE-valmentaja Heidi Puustinen.

PRIDE-valmennus on 4–6 kuukauden prosessi, joka sisältää yhdeksän teemallista ryhmätapaamista, perhekohtaisia tapaamisia sekä yksilökohtaisia tehtäviä. Valmentajaparina toimii sosiaalityöntekijä ja sijaisvanhempi. Myös sijaisperheenä toimiessaan perheet saavat tehtäväänsä tukea ja koulutusta.

Infotilaisuus 5.9. verkossa – ilmoittautua voi sähköisesti

Sijaisperheenä tai tukiperheenä toimimisesta kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus 5.9. kello 17–19 Teams-yhteyksin. Ilmoittautumiset infotilaisuuteen tapahtuu verkkolomakkeella 

Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikkö rekrytoi ja valmentaa sijaisvanhemmuudesta, sijaishoitajuudesta ja tukiperhetoiminnasta kiinnostuneita perheitä koko Keski-Suomen tarpeisiin. Perheitä tarvitaan kaikkialla Keski-Suomessa. Haku valmennuksiin on jatkuva ja yhteyttä voi ottaa milloin vain.

Sijaisvanhemmuudesta saa lisää tietoa myös numerosta 040 832 2613 ja tukiperhetoiminnasta numerosta 050 408 3026.

Valtakunnallinen Ajoissa kotiin -perhehoitajien rekrytointi- ja tiedotuskampanja

Valtakunnallinen perhehoitajien rekrytointi- ja tiedotuskampanja Ajoissa kotiin järjestetään 5.–18.9.2022. Kyseessä on jo 15. kampanjakerta, ja teemana on tällä kertaa ”Voimaannu perhehoidossa”.  Ajoissa kotiin -kampanjaa koordinoi Perhehoitoliitto ry, ja se toteutetaan yhteistyössä kuntien, alueellisten sijaishuollon yksiköiden, järjestöjen ja perhehoitoa tuottavien yritysten kanssa.

Lisätietoa:

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/lastensuojelu/sijais-ja-tukiperheet

www.perhehoitoliitto.fi/

Sosiaalityöntekijä Heidi Puustinen, p. 050 570 3368, Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö
Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikkö, p. 040 832 2613