Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Monilukutaito: Kriittinen lukutaito

16.11.2022 klo 16:00 - 17:00

Kriittisestä lukutaidosta tulee luennoimaan CRITICAL-hankkeen (STN) www.educritical.fi  vuorovaikutusvastaava ja Jyväskylän yliopistossa väitöskirjaa lasten ja nuorten kriittisestä lukutaidosta valmisteleva tutkija Elina Hämäläinen. Kaikille avoin luento kriittisestä lukutaidosta 16.11. klo 18. valtuustosalissa (Virastotie 8)

”Olen Elina Hämäläinen (KM, TtM) Jyväskylän yliopistosta ja viimeistelen parhaillaan kasvatustieteen väitöskirjaani, jossa on tutkittu kuudesluokkalaisten ja lukiolaisten tutkivan kriittisen nettilukemisen taitoja sekä näiden taitojen opettamista. Olen koulutukseltani terveystiedon ja psykologian aineenopettaja ja toiminut mm. lukio-opettajana sekä useiden vuosien ajan yliopistolla opettajankouluttajana ja tutkijana. Tällä hetkellä työskentelen vuorovaikutusvastaavana ja tutkijana Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa Critical-hankkeessa, joka tutkii nuorten kriittisen lukemisen taitoja, kehittää opetusmateriaaleja näiden taitojen tukemiseksi sekä antaa suosituksia kriittisen lukutaidon edistämiseksi.

Vaikka nettiä käytetään eniten viihteellisiin tarkoitusperiin, toimii se yhä useammin myös tiedonlähteenä niin koulussa, opinnoissa, työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Tutkivaan ja kriittiseen nettilukemiseen voidaan katsoa kuuluvaksi taidot hakea ja valita luotettavia tiedonlähteitä netissä, taidot arvioida nettilähteiden luotettavuutta sekä taidot yhdistellä ja vertailla eri nettilähteiden tietoja esim. päätöksenteon tueksi. Nämä taidot ovat haastavia myös meille aikuisille, sillä nettilähteiden laatu ja luotettavuus vaihtelevat, tiedon alkuperän selvittäminen voi joskus olla lähes mahdotonta ja nettilähteet sisältävät usein ristiriitaistakin informaatiota. Muuramen kirjaston luennoilla ke 18.11. esittelen tutkimuspohjaisesti nettilukemiseen liittyviä haasteita sekä annan vinkkejä kriittisen nettilukemisen tueksi.”

Lisätietoja: https://www.muurame.fi/monilukutaito

Tapahtuman tiedot ja esiintyjän kasvokuva

Tiedot

Päivämäärä:
16.11.2022
Aika:
16:00 - 17:00
Tapahtumaluokat:
, , , ,