Valitse sivu

Suosittu ja odotettu paikallisliikenteen Tonttulakkipäivä koittaa jälleen lauantaina 8.12. Tonttulakkipäivänä teet paikallisliikenteessä mielin määrin matkoja, kunhan Linkkiin noustessa päässäsi on tonttulakki!

Tonttulakki toimii matkalippunasi 8.12. koko päivän, eli kello 5.00–24.00. Kulkusi on vapaa Jyväskylä–Laukaa–Muurame -alueella.

Ilmaismatkoja voit tehdä kaikilla paikallisliikenteen Linkki-linjoilla. Joukkoliikenteen joulutempaukseen osallistuvat myös eräät seutuliikenteen liikennöitsijät. Voit siis matkustaa tonttulakkiin sonnustautuneena 8.12. maksutta myös useimmissa seutuliikenteen vuoroissa. Huomaa, että myös seutuliikenteen autoissa etu on voimassa vain Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Tonttulakin taika ei ulotu esimerkiksi Äänekoskelle, Suolahteen, Keuruulle, Jämsään tai Hankasalmelle. Paikallisliikenteen Linkkien ja seutuliikenteen Waltti-vuorojen aikataulutiedot löydät sekä sähköiseltä reittioppaalta https://jyvaskyla.digitransit.fi että Linkin talvikauden 2018–19 vihreästä aikatauluvihkosta.

Tonttulakki toimii matkalippunasi Linkki-paikallisliikenteen linjoilla 1–13 ja 14–42. Lisäksi voit matkustaa tonttulakilla maksutta niissä seutuliikenteen vuoroissa, joissa hyväksytään Waltti-matkakortti. Vuorot tunnistat linja-auton etuikkunassa näkyvästä, keltaoranssista W-kyltistä (W=Waltti).

Tonttulakki toimii 8.12. matkalippunasi näillä seutuliikenteen yhteyksillä:

·       13M, Jyväskylä–Muurame–Korpilahti (Jyväskylän Liikenne Oy)

·       vakiovuorot Jyväskylä–Jämsä (Jyväskylän Liikenne Oy)

·       Jyväskylä–Lievestuore -liikenne (Savonlinja Oy)

·       Jyväskylä–Kuohu -liikenne (Matka Mäkelä Oy)

·       Jyväskylä–Laukaa -liikenne (Koivuranta Oy)

·       Jyväskylä–Laukaa, 4-tien kautta ajettava liikenne (Jyväskylän Liikenne Oy, Karstulan Liikenne Oy)