Valitse sivu

3. koronarokote tarjolla kaikille yli 60-vuotiaille

Päivitetty 1.11.2021: Lisätty tieto sähköisen ajanvarauksen toimivan 60 vuotta täyttäneillä,  Phizerin Comirnaty ja Astra Zenecan rokotteen saaneilla.

Muuramessa aloitettiin koronarokoteannosten antaminen niille yli 60-vuotiaille, joiden toisesta rokotuskerrasta on kulunut aikaa vähintään kuusi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

60 vuotta täyttäneet Phizerin Comirnaty ja Astra Zenecan rokotteen saaneet voivat varata ajan sähköisesti alla olevasta linkistä. Modernan rokotteen saaneet varaavat ajan soittamalla (ajanvaraustiedot löytyvät alempaa), samoin kaikki alle 60-vuotiaat 3. rokoteannokseen oikeutetut.  

Sähköinen ajanvaraus

Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta p. 014 659 309. Ajanvarausnumero palvelee maanantaista torstaihin, kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Palvelussa on käytössä automaattinen takaisinsoiton rekisteröityminen, eli pelkkä soitto ajanvarauspuhelimeen riittää. Mikäli puheluun ei vastata, palvelusta otetaan soittajaan myöhemmin yhteyttä ilman erillistä takaisinsoittopyyntöä. Jos on varannut ajan influenssarokotukselle, 3. koronarokoteannos voidaan antaa samalla kertaa, eikä silloin  tarvitse varata erikseen aikaa koronarokotukselle.

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta:

  • Voimakkaasti immuunipuutteisille
  • Kaikille 60 vuotta täyttäneille
  • Hoivakodissa tai laitoksissa asuville
  • Lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville
  • Lyhyellä annosvälillä kaksi rokoteannosta saaneille 

Ohjeita rokotukseen tulevalle

Rokotettavan tulee pukeutua helposti riisuttavaan yläosaan ja käytettävä kasvosuojaa. Rokotettava saapuu terveyskeskuksen pääovesta, josta on opastus oikeaan paikkaan. Terveyskeskuksen sisätiloihin voi tulla aikaisintaan 5 minuuttia ennen rokotusaikaa. Rokotukseen ei saa tulla sairaana.