Valitse sivu

Kunta on valinnut Jyvässeudun 4H-yhdistyksen nuorten työllisyyden kehittämisen yhteistyökumppaniksi. Maaliskuussa kokoontunut kunnanhallitus teki valinnan Jyvässeudun 4H-yhdistyksen ja Nuorten Yrittäjyystalo Innolan tarjousten välillä. Sopimus on voimassa kuluvan vuoden ajan. 

Jyvässeudun 4H-yhdistyksessä yrityskoordinaattorina työskentelevä Pia Kautto kertoo että yhteistyösopimuksen myötä 4H-toiminta lisääntyy kunnan alueella. Vaikka virallinen yhteistyö on vasta alussa, on Jyvässeudun 4H-yhdistys tehnyt työtä Muuramessa jo aiemminkin. Muuramessa on järjestetty muun muassa kerhoja ja koulutuksia. Jyvässeudun 4H-yhdistys on tehnyt yhteistyötä myös lukion kanssa yrittäjyyskasvatuksen ja kiertotalouden saralla. 

Lisäksi Muuramessa toimii jo nyt kymmenkunta 4H-yritystä. 

– 4H-yrittäjyyttä ei ole vielä alettu markkinoida, mutta silti täällä on jo 4H-yrittäjiä. Nuoret ovat itse olleet yhteydessä meihin, että he haluaisivat perustaa yrityksen. Tavoitteena on tuplata määrä tämän vuoden aikana. 

Kautto kertoo, että nuorisotilan tapahtumien lisäksi tulossa on kasvokkain järjestettävä 4H-koulutus. Lisäksi tulossa on Teamsin välityksellä järjestettäviä koulutuksia. 

-Muuramen nuoret voivat myös osallistua Jyväskylän Veturitalleilla järjestettäviin nuorten klubeihin, hän muistuttaa. 

Pia Kautto osallistui Muuramen kunnan TaitajienTori-tapahtumaan huhtikuussa. 4H-yrittäjyyden kohderyhmää, eli 13-28-vuotiaita ei paikalla juuri ollut, mutta reissu oli hyödyllinen. 

-Sain luotua monia kontakteja ja sovittiin jo nuokkarille tulevista tapahtumista. Alussa kontaktien luominen on tärkeää, sen olen huomannut toimiessani usealla paikkakunnalla 4H-työssä, Pia Kautto toteaa.