Valitse sivu

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta 2019. Silloin voi äänestää vain oman alueen äänestyspaikassa kello 9–20. Oman alueen äänestyspaikka on ilmoitettu postitse saapuneessa ilmoituskortissa. Äänioikeutettuja vaalissa ovat kaikki Suomen kansalaiset, jotka viimeistään vaalipäivänä täyttävät 18 vuotta.

Mukaan äänestyspaikalle tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti. Ilmoituskorttia ei tarvita äänestämisen yhteydessä.

Henkilö, joka ei kykene itse tekemään äänestysmerkintää, voi ottaa mukaansa avustajan. Avustaja ei kuitenkaan saa olla vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö eikä hänen lähisukulaisensa. Tarvittaessa myös vaalivirkailija voi toimia avustajana.

Muurame kuuluu Keski-Suomen vaalipiiriin. Kaikki vaalipiirin ehdokkaat löytyvät eduskuntavaalien verkkosivuilta. Ehdokaslistojen yhdistelmä löytyy myös vaalipaikalta. On tärkeä muistaa, että ehdokkaan numero tulee merkitä äänestyslippuun selkeästi, eikä lippuun saa tehdä ylimääräisiä merkintöjä, jotta äänestäminen voidaan hyväksyä.

Äänestystulokset vahvistetaan 17. huhtikuuta 2019, mutta alustava tulos on selvillä jo vaalipäivän iltana.


Äänestysalueet ja äänestyspaikat

Muuramen pohjoinen äänestysalue: Muuramen kulttuurikeskus (Nisulantie 1)
Muuramen eteläinen äänestysalue: Muuramen kulttuurikeskus (Nisulantie 1)
Kinkomaan äänestysalue: Kinkomaan koulu (Purotie 2).


Vaalikuljetukset

Äänestyspaikalle järjestetään maksuton kuljetus Isolahdesta ja Niittyahosta. Linja-auto lähtee aikatauluun merkitysti Isolahden koululta ja kiertää Niittyahon koulun kautta Muuramen kulttuurikeskukselle ja takaisin. Kuljetus tapahtuu esteettömällä matalalattia-autolla. Kyyditykseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kuljetus Isolahti–Niittyaho–Kulttuurikeskus
Lähtö klo 8.45

Paluukyyti Kulttuurikeskus–Niittyaho–Isolahti
Lähtö klo 10.00

Kuljetus Isolahti–Niittyaho–Kulttuurikeskus
Lähtö klo 12.30

Paluukyyti Kulttuurikeskus–Niittyaho–Isolahti
Lähtö klo 13.45

Kuljetus Isolahti–Niittyaho–Kulttuurikeskus
Lähtö klo 17.45

Paluukyyti Kulttuurikeskus–Niittyaho–Isolahti
Lähtö klo 19.00


Lisätietoja:
keskusvaalilautakunnan sihteeri Sami Niemi, p. 014659602.
Vaalien verkkosivut