Valitse sivu

Paikallisliikenteen Waltti-kausilippujen hinnat alenevat 1.1.2019 alkaen. Hinnanalennuksen ansiosta kausilipusta tulee aiempaa varteenotettavampi vaihtoehto päivittäisten matkojen tekemiseen Jyväskylä–Laukaa–Muurame -alueella. Linja-autojen muiden lippujen (arvo-, kerta- ja päivälippulippu) hinnat pysyvät ennallaan.

Kausilippu on etenkin paikallisliikenteen säännöllisten käyttäjien suosima lipputuote. Se on edullisin lippuvaihtoehto, jos tekee Linkki-matkoja päivittäin tai lähes päivittäin. Matkoja voi tehdä lipun voimassaoloaikana rajattomasti niillä maksuvyöhykkeillä, joille lippu on ostettu.

Isoimmat hinnanalennukset kohdistuvat lasten ikäryhmän kausilipputuotteisiin. Kelan tukemien toisen asteen opiskelijoiden 30 päivän koulumatkatukilippujen asiakashinta laskee 40 euroon. Seniorien eli 65 vuotta täyttäneiden ikäryhmän kausiliput noudattavat jatkossa nuorison ja opiskelijoiden kausilippuhinnoittelua. Tätä ennen seniorit ovat ennen maksaneet kausilipusta aikuisten ikäryhmän mukaisen hinnan.

Kausilippu on Waltti-matkakortille ladattava, henkilökohtainen lippu, jonka hinta määräytyy

  • kauden pituuden mukaan: 30, 90, 180 päivää tai vuosi (poikkeuksena opiskelijan kausilippu, josta myynnissä ovat vain 30 ja 90 päivän liput)
  • matkustusvyöhykkeiden mukaan: Waltti-lipulla voi matkustaa enimmillään neljällä matkustusvyöhykkeellä A–D. Vyöhykkeet määritellään matkakortille lipunoston yhteydessä.
  • asiakasryhmän mukaan: lapsi (0–16-vuotiaat), nuoriso (17–24-vuotiaat), opiskelija (25 vuotta täyttäneet, sitä nuoremmat opiskelijat nuorisolipulla), seniori (65 vuotta täyttäneet) ja aikuinen (25 vuotta täyttäneet)
     

Esimerkkejä kausilippujen uusista hinnoista 1.1.2019 alkaen

Kausilippu 30 pv, (sulkeissa vanha hinta)

 1 vyöhyke (A, B, C tai D)

lapsi                                           32 euroa (42 €)

nuori/ opiskelija/ seniori              43 euroa (51 €, seniori 60 €)

aikuinen                                     54 euroa (60 €)

 

2 vyöhykettä (AB, BC tai CD)

lapsi                                           40 euroa (52 €)

nuori/ opiskelija/ seniori              55 euroa (63 €, seniori 75 €)

aikuinen                                     69 euroa (75 €)

 

3 vyöhykettä (ABC tai BCD)

lapsi                                          46 euroa (59 €)

nuori/ opiskelija/ seniori             63 euroa (72 €)

aikuinen                                    79 euroa (85 €)

 

Hinnat tarkemmin Linkin nettisivuilta osoitteesta http://linkki.jyvaskyla.fi/liputjahinnat