Valitse sivu

Virtuaalinen kotiseutumuseo

Muuramen satavuotisjuhlavuosi huipentuu virtuaalisen kotiseutumuseon avajaisiin. Verkkoon rakennetaan syksyn aikana elämyksellinen virtuaalikylä, moderni kotiseutumuseo, jossa historia ja nykypäivä kohtaavat bittitaivaan alla. Virtuaalimuseoon sisällytetään pelillisyyden, 3D-tekniikan ja lisätyn todellisuuden avulla maustettuja vuorovaikutteisia ja osallistavia elementtejä.

Kotiseutumuseo on lahja 100-vuotiaassa kunnassa asuville, eri ikäisille kuntalaisille, järjestöille, kyläyhteisöille ja muille toimijoille. Samalla arvokasta kulttuuriperimätietoa kerätään ja tallennetaan nykyaikaiseen muotoon. Virtuaalimuseohankkeelle on myönnetty JyväsRiihen Leader-rahoitus. Hankkeesta tiedotetaan laajemmin Muuramelaisessa 9.9.2021.
 


Vastaa ja vaikuta!

Mitä sinä toivoisit virtuaalisen kotiseutumuseon sisältävän? Kuntalaisten toiveita ja ideoita kerätään verkkokyselyllä, joka on avoinna syyskuun loppuun asti. Vastauksia hyödynnetään virtuaalisen kotiseutumuseon suunnittelu- ja kehittämisvaiheessa jo ennen kyselyn sulkeutumistakin, joten kannattaa käydä vastaamassa mahdollisimman pian. Halutessaan toiveita ja ideoita voi lähettää myös suoraan Jenni Isopahkalalle: jenni.isopahkala@muurame.fi.

Linkki verkkokyselyyn