Valitse sivu

Hyvinvointiohjaaja on kiireetön aikuinen koulun arjessa. Hyvinvointiohjaajan tehtävänä on auttaa lasta voimaan paremmin, jotta oppiminen ja koulunkäynti olisi helpompaa ja hauskempaa. Hyvinvointiohjaajalla ei ole pedagogista vastuuta.  

Hyvinvointiohjaajan työtehtävät:  

  • matalan kynnyksen keskusteluapu lapsille  
  • varhainen arjen tuki ja ennaltaehkäisy  
  • kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen (fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja emotionaalinen)  
  • osallisuuden tukeminen  
  • kiusaamisen ja syrjäytymisen ennaltaehkäiseminen  
  • henkilöstön hyvinvoinnin tukeminen  
  • yhteistyö muiden toimijoiden kanssa  
  • yhteistyö vanhempien kanssa (tarvittaessa)  

Hyvinvointiohjaajat tavoittaa pääsääntöisesti Mäkelänmäen koululta, Minervanpöllöstä. Hyvinvointiohjaajat kiertävät viikoittain Kinkomaan, Isolahden, Niittyahon, Nisulanmäen sekä Leikarin kouluilla, tästä tiedotetaan mm. Instagramissa @hyvinvointiohjaajat_muurame. Juttusille voi tulla milloin vain.  

Heini  

Olen Heini Hihnala, ja varmasti ennestään tuttu monelle oppilaalle, sillä olen työskennellyt aiemmin nelisen vuotta koulunkäynninohjaajana Mäkelänmäen koululla.

Koulutukseltani olen lähihoitaja (mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyö), sekä lasten- ja nuorten erityisohjaaja. Vuosien varrella olen käynyt erilaisia Neuropsykiatrisia koulutuksia ja toimin Mäkelänmäen koululla yhtenä Nepsy-tsempparina, eli tukihenkilönä. Hyvinvointiohjaajana aloitin maaliskuussa 2023.

Aikaisemmin olen työskennellyt ohjaajana usealla eri koululla, perhetyössä ja nuorisotiloilla, sekä mielenterveystyön parissa. Sen vuoksi minulla on laaja-alainen osaaminen ja kokemus eri-ikäisten lasten kanssa toimimisesta.
Vapaa-ajalla tykkään liikkua luonnossa ja joogata. Iltaisin ohjailen mm. Yin joogaa Muuramessa.

Hyvinvointiohjaajana olen helposti lähestyttävä aikuinen, jolle on helppo tulla juttelemaan vaikeistakin asioista. Olen avarakatseinen, lempeä ja kannustava. Työskentelytapani on hyvin ratkaisukeskeistä, ja pyrin löytämään jokaisesta asiasta tai tilanteesta jotakin positiivista.

Yhteystiedot  

Hyvinvointiohjaaja Heini Hihnala 

heini.hihnala@edu.muurame.fi 

050 572 1150

Anne  

Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja ja psyykkinen valmentaja. Olen opiskellut mm. psykologiaa, liikuntapsykologiaa sekä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Tällä hetkellä syvennän osaamistani opiskelemalla terveyden ja mielenterveyden edistämisen psykologiaa, sekä lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyötä.

Olen toiminut aikaisemmin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisen ja elämäntapaohjauksen parissa, samoin kuin tehnyt matalan kynnyksen terapiatyötä erilaisten muuttuvien elämäntilanteiden ja kriisien saralla.

Hyvinvointiohjaajana olen iloinen, lempeän kannustava ja sovitteleva. Tykkään luoda kiireettömän, lämpimän ja keskustelevan ilmapiirin kohtaamisissa, ja pyrin löytämään jokaisesta hänen omat vahvuutensa esille.

Vapaa-aikani kuluu yleensä luonnossa koiran kanssa. Liikun monipuolisesti vuodenaikojen mukaan, luen ja matkustelen.

Kannustan jokaista tulemaan juttelemaan kanssani matalalla kynnyksellä, olipa asia mikä tahansa.

Yhteystiedot 

Hyvinvointiohjaaja Anne Korkia-aho 

anne.korkia-aho@muurame.fi 

040 556 2758