Valitse sivu

Hiekoitushiekan poistaminen on perinteisesti aloitettu heti kun sääolosuhteet ovat sen sallineet, eli kun auraus- ja liukkaudentorjuntatöihin ei ole enää tarvetta. Tänä vuonna harjaus aloitettiin jo viikolla 13, mutta viikolla 14 työt jouduttiin keskeyttämään lumi- ja räntäsateiden ja yöpakkasten vuoksi. Viikolla 15 töitä päästiin jälleen jatkamaan ja tavoitteena on saada kadut puhdistettua vappuun mennessä.

Työ on aloitettu keskustan vilkkaista kaduista, risteyksistä ja pihoista sekä tasaisten asuinalueiden autoteistä. Sen jälkeen siirrytään jyrkkiin autoteihin ja kevyenliikenteenväyliin. Pahimmillaan lumien sulamisvesi voi valua pientareilta tielle ja yöpakkasilla jäätyessään aiheuttaa liukkautta. Se aiheuttaa siten lisää hiekoitustarvetta.                     

Puhdistustyö suoritetaan kahdella yksiköllä siten, että ensimmäinen traktori ensin kastelee koko tiealueen pölyämisen vähentämiseksi ja jälkimmäinen suorittaa varsinaisen harjaustyön. Tällaista työtä ei voi tehdä mikäli tienpinta tai ilma on pakkasen puolella. Lisäksi lähes roudattoman talven jäljiltä maanteiden luiskiin ja kiveyksiin on tullut paikoitellen aurausvaurioita, joita tullaan korjaamaan kevään aikana.

Muuramen kunta puhdistaa kadut vain sen itse hallinnoimilta alueilta ja Keski-Suomen ELY-keskus omilta katualueiltaan. ELY:n hallinnoimia teitä ovat muun muassa Muuramentie, Isolahdentie, Säynätsalontie ja Vanha nelostie. Kiinteistöjen liittymien puhdistukset kuuluvat kiinteistöille, eikä liittymistä saa harjata hiekkaa tiealueelle.