Valitse sivu
  • Keski-Suomen hyvinvointialueen (Hyvaks) ensimmäinen palveluopas jaetaan tammikuun alkupuoliskolla kaikkien 80 vuotta täyttäneiden keskisuomalaisten kotiosoitteisiin.   
  • Opasta on jaossa myös Muuramen virastotalon ja pääkirjaston yhteisessä aulatilassa.

Opas kuvaa hyvinvointialueen keskeisimpiä palveluita ja kokoaa yhteystiedot kunnittain niistä palveluista, joihin keskisuomalainen voi tulla tai ottaa yhteyttä ilman lähetettä tai ajanvarausta. Opas ei siis ole puhelinluettelo, josta löytyisivät kaikki hyvinvointialueen palveluiden tiedot ja yhteystiedot.  

Yli 200-sivuisen oppaan alkuosasta löytyvät palveluiden kuvaukset ja loppuosa kokoaa yhteystietoja kunnittain. Palveluopas on suunnattu erityisesti henkilöille, jotka eivät käytä internettiä tai käyttävät sitä harvoin.   

Oppaan 34 000 kappaleen painoksesta noin 14 000 kappaletta lähetetään ikääntyneille postitse kotiosoitteisiin. Loput oppaat jaetaan tammikuun loppupuoliskolla hyvinvointialueen omiin toimipisteisiin kuten sosiaali- ja terveysasemille sekä esimerkiksi kuntien kirjastoihin, seurakuntiin ja apteekkeihin, joista asiakas voi noutaa oppaan. Posti on poiminut palveluoppaan jakeluosoitteet suoraan Digi- ja väestöviraston ylläpitämästä väestötietojärjestelmästä marraskuussa 2023.   

Asiakasta autetaan, vaikka tiedot vaihtuisivat  

Palveluopasta on valmisteltu hyvinvointialueen ensimmäisenä toimintavuotena, joka on ollut hyvinvointialueen toiminnan ja organisaation rakentamisen aikaa. Siksi erityisesti yhteystiedot elävät oppaan julkaisun jälkeenkin.  

Pohdimme oikeaa hetkeä oppaan julkaisulle. Hyvinvointialueen palveluiden kehittämisen takia osa yhteystiedoista, palveluajoista ja muista tiedoista voi muuttua oppaan painatuksen jälkeen. Vaikka henkilö puhelinnumeron takana tai palveluiden tiedot vaihtuisivatkin, jokainen meistä hyvinvointialueen työntekijöistä tekee parhaansa asiakkaan asian edistämiseksi.

Keski-Suomen hyvinvointialueen vs. viestintäjohtaja Sanna-Riikka Koponen.  

Palautetta palveluoppaasta voi antaa postitse osoitteeseen Keski-Suomen hyvinvointialue, viestintäpalvelut, Viitaniementie 1 A 2, 40720 Jyväskylä tai verkossa www.hyvaks.fi/anna-palautetta.  

Opas on julkaistu myös hyvinvointialueen verkkosivuilla osoitteessa https://hyvaks.fi/palveluopas.