Valitse sivu

Keski-Suomen hyvinvointialue etsii ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita hyödyntämään omakohtaista kokemustaan ja siten auttamaan ammattilaisia kehittämään sosiaali- ja terveyspalveluita. Maaliskuussa alkavaan kokemusasiantuntijakoulutukseen voi hakea 1.2.–15.2.2023 välisenä aikana. 

Kokemusasiantuntija on kokemusasiantuntijakoulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtainen kokemus fyysisestä tai psyykkisestä pitkäaikaissairaudesta, vammautumisesta, riippuvuuksista tai muusta haastavasta elämäntilanteesta joko sairastavana, toipuneena, kuntoutuvana, palveluita käyttäneenä tai läheisenä. Kokemusasiantuntijan koulutus on suunnattu kaikille keskisuomalaisille henkilöille, joilla on edellä mainittua kokemustietoa. 

Koulutuksessa saa valmiuksia kokemusasiantuntijana työskentelyyn ammattilaisen rinnalla sosiaali- ja terveyspalveluissa. Koulutettavat työstävät omaa kokemustarinaansa ja osaavat käyttää sitä kokemusasiantuntijan työkaluna. Kokemusasiantuntijakoulutuksen järjestävät Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma sekä kokemusasiantuntijatoimintaa kehittävä Kokemustalo ry.  

– Olemme kehittäneet hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluita asiakkaiden ääntä kuunnellen, kokemusasiantuntijat tukenamme. Tarvitsemme enemmän kokemusasiantuntijoita, jotta voimme kehittää palveluitamme yhä asiakaslähtöisimmiksi. 90 tunnin koulutus vastaa hyvin tähän tarpeeseen, kertoo projektipäällikkö Jani Korpela Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.  

Koulutukseen haetaan sähköpostitse koordinointi@kokemustalo.fi

Kerro viestissä lyhyesti nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, asuinpaikkakuntasi sekä kokemustaustasi.  

Hakijat haastatellaan. Haastattelut pidetään Teams-etäyhteydellä tiistaina 21.2. ja valinnasta ilmoitetaan keskiviikkona 23.2. Koulutukseen valitaan 15 henkilöä.