Valitse sivu

Nisulanmäen koulun alueella on tehty kuluneen syksyn aikana tavallista enemmän ilkivaltaa sotkemisen ja roskaamisen lisäksi. Muuramen kunnan ravitsemispäällikkö Ilja Saralahden mukaan ikkunoita on rikottu parikymmentä kappaletta. Parkkipaikalla on rikottu autojen lämmitystolppia.

Rakennuksen katolle on tunkeuduttu ja sieltä on rikottu ilmastoinnin venttiileitä. Sadevettäkin on tullut sisään kattoikkunoiden kautta. Muun muassa lukion isot viistot kattoikkunat ovat säröytyneet. Niiden vaihtaminen maksaa jopa tuhansia euroja. Tavallisenkin ikkunan vaihtamisen kustannus on satoja euroja.  

– Lukion isojen ikkunoiden vaihtaminen onnistuu vasta syyslomalla, koska sisäpuolelle on rakennettava telineet. Toivotaan että säröytyneet ikkunat kestävät syyssateet siihen asti, Saralahti sanoo.

Ilkivallantekijät ovat olleet asialla useina viikonloppuina. Saralahtikin on useamman kerran häätänyt nuorisoa ruokalan lastaussillalta, joka on suosittu viikonlopunviettopaikka sähköpistokkeen vuoksi.

– Siinä voi luvatta ladata puhelinta, joten se houkuttelee. Luulen että monien lasten vanhemmat eivät tiedäkään tästä koulunmäen sotkemis- ja rikkomisongelmasta, siksi tämä on hyvä saattaa yleiseen tietoon, Saralahti toteaa.