Valitse sivu

Kesällä 2023 tehty Isolahden ulkokuntosalin käyttäjätutkimus osoitti, että käyttäjät pitävät paikkaa erinomaisena. Käyttäjiä saisi kuitenkin olla enemmän. 

Isolahteen hankittiin nelisen vuotta sitten laadukkaat kuntoiluvälineet, joissa on säädettävä harjoitusvastus. Liikuntajohtaja Hannele Alanärä kertoo, että paikkavalintaan vaikutti muun muassa kylän suuri etäisyys kuntosaleille. Muilla kunnan ulkokuntosaleilla ei vielä ole vastaavanlaisia laitteita. 

-Laitteet eivät tietenkään ole vain isolahtelaisten käytettävissä, vaan meidän kaikkien. Kannattaa käydä tutustumassa, Alanärä kannustaa. 

Isolahden ulkokuntosalin laitteiden käyttöastetta ja käyttäjätyytyväisyyttä mitattiin kesä-heinäkuussa 2023.  Mittaus osoitti, että käyttäjät ovat varsin tyytyväisiä laitteisiin. Kaikki vastaajat antoivat ulkokuntosalin arvosanaksi erinomainen (71 %) tai hyvä (29 %). Samoin harjoittelukokemus laitteilla koetaan erittäin hyväksi (4,6/5). 

Tulokset osoittivat myös kehittämistarpeita. Käyttäjämäärät jäivät kuukauden mittaisella tarkastelujaksolla melko vähäisiksi. Laitteita käytettiin keskimäärin tunnin päivässä. Käyntikertoja oli 198 ja vilkkain päivä oli lauantai 10.6.2023, jolloin mitattiin 20 käyntikertaa. Lauantait olivat suosituimpia päiviä ja vilkkainta aikaa oli kello 10-11. 

-Miten saisimme hienolle kuntoilupaikalle runsaammin käyttöä? Aktivointia on pyritty tekemään mm. kunnan tarjoamilla ilmaisilla opastus- ja ohjaustapahtumilla, mutta niihin ei ole saatu osallistujia, toteaa liikuntajohtaja Hannele Alanärä. 

Toivomuslistaa… 

Käyttäjätutkimuksen mukaan 71 prosenttia vastaajista toivoi salille enemmän eri lihasryhmiin kohdistuvia laitteita. Toivomuslistalle laitettiin muun muassa crosstrainer ja soutulaite, leuanvetotanko ja vartalon kiertolihaksia treenaava laite. 

Enemmistö vastaajista piti laitteita yhtä hyvinä kuin käyttämänsä sisäkuntosalilaitteet ja parempina kuin muut kokeilemansa ulkokuntosalilaitteet. Vastaajat kokivat saaneensa hyvän treenin etenkin penkkipunnerruksessa ja jalkavedossa. 

Käyttäjäkyselyn vastaajista suurin ikäryhmä, lähes puolet, oli 45-54-vuotiaita. Yli 70 prosenttia vastaajista oli naisia. Suurin osa kertoi saapuvansa salille kävellen tai polkupyörällä. 

Käyttäjien kommentteja

Ohjeistuksia voisi lisätä. Esim. penkkipunnerruslaitteessa on hyvä tehdä maastavetoa kun nousee seisomaan penkille, joko yhden tai kahden jalan maastaveto. Kyykkylaitteella on hyvä tehdä ylöstyöntöä. Selkälaitteessa onnistuu myös kylkiliikkeet. Mielikuvitusta kehiin niin treeni monipuolistuu. Itselläni on myös monia muita variaatioita.

Mahtava sali!

Pidän kyseisestä kuntosalista hyvin paljon ja on erittäin mukavaa, että kyseinen kuntosali on olemassa.

Erinomainen palvelu kunnalta, kiitos! Joka viikko käyn tekemässä treenin.