Valitse sivu

Muuramen Isolahden ulkokuntosalille asennetaan tiistaina 6.6. sensorit, jotka mittaavat tietoa laitteiden käytöstä. Samalla käyttäjille avataan mahdollisuus antaa palautetta laitteista ja käyttäjäkokemuksista. Palautetta kerätään viiden viikon ajan osana kotimaisen laitevalmistaja Omnigymin Euroopan laajuista tutkimusta.

Isolahden koululla osoitteessa Pukkimäentie 1 sijaitsevalla ulkokuntosalilla pääsee antamaan palautetta QR-koodin kautta ja kertomaan mielipiteensä kunnan liikuntapalveluista.  

Palautteen kerääminen on osa Omnigym Oy:n kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan laitteiden käyttäjätyytyväisyyttä, kokemuksia sekä tietoa käyttäjämääristä eri kokoisilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja Euroopan.    

– Meille valmistajana on tärkeää ymmärtää, minkä verran ja miten laitteitamme käytetään ja miten tyytyväisiä niihin ollaan. Haluamme käyttäjäkokemuksen olevan niin hyvä, että se saa käyttäjän palaamaan takaisin, toistuvasti. Silloin on onnistuttu monellakin mittarilla, avaa Omnigym Oy:n operatiivinen johtaja Sami Kaivola.

Viiden viikon pituisen tutkimusjakson aikana toteutetaan kysely, jossa käyttäjät pääsevät antamaan suoraan palautetta harjoituskokemuksesta ja ilmaisemaan toiveitaan tulevaisuuden investointeihin liittyen. Laitteiden käytöstä kerätään myös numeerista käyttödataa, kuten laitteilla tehdyt toistomäärät sekä mihin aikaan laitteita käytetään. 

Tiedot laitteiden käytöstä tallentuvat automaattisesti pilvipalveluun. Käyttöä mittaavat sensorit on asennettu laitteiden sisään, eikä paikalla kuvata ihmisiä tai tallenneta yksilökohtaisia tietoja. Saatu palaute ja käyttömäärätiedot jaetaan myös kunnalle.

Paikalta löytyy numeerinen määrä tai muutama laite mainittuna laitetta koko kehon kokonaisvaltaiseen harjoitteluun. Harjoittelu on maksutonta ja liikuntapaikka on avoinna vuorokauden ympäri.

Hanke toteutetaan yhteistyössä laitevalmistaja Omnigym Oy:n sekä Muuramen kunnan kanssa.