Valitse sivu

Muuramen uusi ympäristöpäällikkö Jonna Heinänen siirtyi virkaan Äänekosken kaupungin ympäristötarkastajan virasta. Hän on toiminut useaan otteeseen myös Äänekosken vs. ympäristöpäällikkönä. Aiempaa työkokemusta Heinäsellä on myös Aluehallintovirastosta, jossa hän oli neljän vuoden ajan ympäristötarkastajana.

– Keski-Suomessa ei tule usein tällaisia virkoja auki. On mielenkiintoista saada vaihtelua ja uusia haasteita. Olen aina pitänyt Muuramea elinvoimaisena ja mukavana kuntana, jonka ympäristössä kiteytyy keskisuomalainen maisema mäkineen ja järvineen, Toivakassa asuva nainen toteaa. 

 
Lainsäädäntö kiinnostaa

Ympäristöpäällikköä kiinnostaa työssään erityisesti lainsäädäntö ja lain soveltaminen käytäntöön. Alan luonteeseen kuuluu, että yksityinen ja yleinen etu voivat voivat olla ristiriidassa. Siitä seuraa väistämättä tulkintatilanteita. 

– On tärkeää, että asiat perustellaan hyvin lainsäädännön näkökulmasta, hän toteaa, hän toteaa. 

Ennen Muuramessa alkanutta työtä Heinänen oli vuoden opintovapaalla opiskellen oikeustieteitä Itä-Suomen yliopistossa. 

– Aika näyttää opiskelenko sitä vielä lisää. Erityisesti ympäristöasioissa lain soveltaminen on moniulotteista, kun paikalliset olosuhteet ja toimintaympäristö otetaan huomioon. Ympäristöpäällikkö on työssään yleisen edun vartijana ja pitää yhteisen ympäristön puolta. 

Jonna Heinänen on valmistunut filosofian maisteriksi ympäristötieteistä. Lisäksi hän on opiskellut agrologiksi.

Heinäsen edeltäjä, yli 30 vuoden ajan kunnalla työskennellyt Kari Saari jäi eläkkeelle marraskuun jälkeen.