Valitse sivu

Joulun ja vuodenvaihteen jätekuljetuksissa poikkeuksia

Juhlapyhien aikaan jätettä syntyy tavallista arkea enemmän, mikä näkyy täysinä jäteastioina niin kodeissa kuin keräyspisteilläkin. Joulun, uuden vuoden ja loppiaisen pyhät vaikuttavat myös jäteastioiden tyhjennyksiin. Jäteautot ajavat arkipyhien vuoksi poikkeuspäivinä ja -reiteillä. Yksikään jäteastia ei kuitenkaan jää tyhjentämättä.

Jäteautot eivät ole liikenteessä jouluna (24.-27.12.2020), uuden vuoden päivänä (1.12021.) eikä loppiaisena (6.1.2021). Arkipäiville osuvien pyhien tyhjennysreitit ajetaan joko etu- tai jälkikäteen. Useimmiten poikkeus on yksi arkipäivä suuntaan tai toiseen, mutta joillain alueilla poikkeama voi olla hieman suurempikin.

Jätekuljetuksia voidaan jätehuoltoviranomaisen poikkeusluvalla ajaa normaalista poikkeavina aikoina sekä tarpeen vaatiessa myös sunnuntaisin.

Törpötetään yhdessä hyvää joulumieltä! 

Mustankorkealla on jälleen käynnissä jouluinen Törppö-kampanja. Kampanjaan voi osallistua kahdella tavalla: 

  1. Kinkun rasvainen paistoneste ei kuulu viemäriin, vaan törppöön – pakkaa kinkkurasva esimerkiksi kartonkiseen maitopurkkiin ja laita törppö omaan biojäteastiaan. Sieltä rasva päätyy biokaasulaitokseen ja paikallisen polttoaineen raaka-aineeksi.
  2. Vieraile Mustankorkean nettisivuilla lukemassa lisää joulun ajan jätteiden kierrätyksestä ja paina Törpötys-nappia. Yhdellä klikkauksella kerrytät rahasummaa, joka lahjoitetaan hyvään tarkoitukseen. Tänä vuonna joulumuistamisen kohteeksi valikoitui teidän ehdotuksistanne Keski-Suomen Kehitysvammaisten Tuki ry.

Lue lisää ja osallistu kampanjaan

 
Joulukuuset kiertoon loppiaisen jälkeen

Joulukuusten keräys alkaa Muuramessa heti loppiaisen jälkeen. Mustankorkea kerää ja käsittelee sunnuntaihin 10.1.2021 mennessä keräyspisteisiin toimitetut kuuset maksutta.

Tarkemmat ohjeet  joulukuusien jättämiseen