Valitse sivu

Muuramelainen KTM Jukka Koivisto on valittu Muuramen sivistysjohtajan virkaan. Virka on perustettu maaliskuussa ja Koivisto aloittaa työssään elokuun aikana.

Jukka Koivisto työskenteli Muuramen kunnalla vuoteen 2001 saakka yläkoulun ja lukion opettajana. Seuraavat 21 vuotta hän vietti Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian palveluksessa toimien viimeksi Palvelut-yksikön johtajana. Aiemmin hän on työskennellyt opettajana ja koulutuspäällikkönä.

– Viihdyin hyvin Gradialla, mutta tämä oli tilaisuus, jota en voinut sivuuttaa. Minuun tarttui jo 90-luvulla Muurame-henki. Muuramessa on eteenpäin pyrkivä, luova ja innovatiivinen tekemisen meininki ja tulen iloisella mielellä takaisin, Koivisto toteaa.

Toimialasta vastaavaksi johtajaksi vuonna 2023

Muuramen kunnanhallitus perusti sivistysjohtajan viran 14.3.2022. Uusi tehtävä sijoittuu aluksi hyvinvoinnin ja palveluiden toimialalla palvelujohtajan alaisuuteen. Vuoden 2023 alusta hyvinvoinnin ja palveluiden toimialan organisaatio muuttuu sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstön siirryttyä Keski-Suomen hyvinvointialueelle. Suunnitelmana on, että sivistysjohtajasta tulee tuolloin toimialasta vastaava johtaja.

Kunnanhallitus päätti sivistysjohtajan viran haettavaksi julistamisesta 28.3.2022 ja virka oli julkisesti haettavana ajalla 5.4. – 25.4.2022. Määräaikaan mennessä virkaa haki 16 henkilöä, joista 15 täytti viran koulutuksellisen kelpoisuusehdon.

Kahdeksan hakijaa kutsuttiin haastatteluihin ja heille annettiin ennakkotehtävä. Kaksi hakijaa lähetettiin henkilöarviointiin. Koivisto valittiin tehtävään haastattelutyöryhmän yksimielisen esityksen perusteella. Jukka Koiviston valintaa puolsi suoritettu kokonaisarviointi.

Siikaisissa syntynyt Jukka Koivisto on asunut Muuramessa yli 25 vuoden ajan. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista lasta. Harrastuksikseen hän mainitsee lenkkeilyn, hiihtämisen ja pianonsoiton.