Valitse sivu

Jykes Kiinteistöt myy osan omistamistaan kiinteistöistä Jyväskylässä ja Muuramessa. Jykes Kiinteistöt Oy:n omistavat Jyväskylän kaupunki, Laukaan kunta ja Muuramen kunta. Myydyissä kiinteistöissä on vuokrattavaa pinta-alaa noin 58 000 m2. Kauppahinta on noin 30 miljoonaa euroa. Ostajana on AB Sagax. Yritys on kiinteistösijoitusyhtiö, jonka liiketoimintaa ovat investoinnit kaupallisiin kiinteistöihin erityisesti varasto- ja pienteollisuussektoreilla.

Tavoitteena ketterä kiinteistökehitysyhtiö ja kevennetty tase

Jykes Kiinteistöjen viime syksynä alkanut uudistusohjelma on edennyt suunnitelmallisesti ja yrityksen tasetta kevennetään luopumalla osasta kiinteistöjä. Yritys tulee omistajiensa linjauksen mukaan keskittämään toimintaansa enemmän hankekehittämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kehitettävillä kiinteistöillä tulee jatkossa olemaan valmis omistaja eikä Jykes Kiinteistöt jatka vuokraustoimintaa enää niin vahvasti. Myös entistä vahvempi osallistuminen kiinteistöjen rakennusprojekteihin tukee kestävää elinkeinopolitiikkaa omistajakunnissa.

”Uudistusohjelma on lähtenyt hyvin nopealla aikataululla käyntiin ja viemme siihen liittyvät kiinteistöjen myynnit maaliin tulevien kuukausien aikana. Jatkamme ohjelman eteenpäin vientiä ja lupaamme työskennellä elinkeinopoliittisesti oikeiden asioiden eteenpäinviemiseksi”, kommentoi Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja Seija Takanen.

Jykes Kiinteistöille jää vielä muun muassa strategisesti tärkeät kiinteistöt ja hallinnoitavat yhtiöt.

”Lisäksi omistukseen jää muutama kiinteistö, joiden kehittämistä jatkamme. Taseen keventyessä saamme lisää resursseja kehitys-ja rakennushankkeisiin. Haluamme tehdä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa ja kehittää uusia yhteistyömalleja. Tuemme uusien työpaikkojen syntyä ja säilymistä alueella tarjoamalla yrityksille sopivia toimitiloja ja palveluita”, jatkaa Takanen.

Ostaja laajentaa toimintaansa Jyväskylään

Sagaxin pääkonttori on Tukholmassa ja alueelliset toimistot Helsingissä, Pariisissa ja Rotterdamissa. Sagax on avaamassa toimistoa myös Jyväskylään. Näin Jyväskylä nousee suurien kaupunkien rinnalle yhdeksi voimakkaasti kasvavaksi ja sijoittajia kiinnostavaksi alueeksi.

 ”Näin merkittävä portfoliokauppa on jälleen hyvä osoitus Jyväskylän alueen vetovoimasta. Tällainen kauppa edellyttää, että Sagax näkee pitkällä aikajaksolla Jyväskylän seudun myönteisenä ja kasvavana alueena. Toivotan uuden toimijan tervetulleeksi ja uskon, että tämä kauppa osaltaan toimii suunnannäyttäjänä uusien yhteistyömahdollisuuksien avaamisessa Jyväskylän vireän elinvoimapolitiikan toteuttamisessa”, toteaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Seija Takanen
040 519 5732, seija.takanen@jykeskiinteistot.fi

Hallituksen puheenjohtaja Erkki Jaala
0400 857 300, erkki.jaala@jykeskiinteistot.fi

JYKES KIINTEISTÖT

Jykes Kiinteistöt Oy on merkittävä toimitilojen ja työpaikka-alueiden kehittämiseen ja omistamiseen keskittynyt toimija Jyväskylän alueella. Vuonna 1983 perustetun Jykes Kiinteistöt Oy:n omistavat Jyväskylän kaupunki, Laukaan kunta ja Muuramen kunta. Omistuksessa on teollisuus-, toimisto- ja varastotiloja yrityspuistoissa ja muilla keskeisillä paikoilla. Lisäksi yhtiöllä on ulkopuolisia kiinteistöjä hallinnoitavana. www.jykeskiinteistot.fi

SAGAX

Sagax on kiinteistösijoitusyhtiö, joka investoi kaupallisiin kiinteistöihin erityisesti varasto- ja pienteollisuussektoreilla.
Sagax omisti 31.3.2017 toimitiloja 2 315 000 neliömetriä jakautuen 432 kiinteistöön. Suomen osuus tästä oli 961 000 neliömetriä jakautuen 250 kiinteistöön. Sagax on noteerattu NASDAQ OMX Tukholmassa, Large Cap -listalla (SAGA A, SAGA B, SAGA D ja SAGA PREF).

Jykes Kiinteistöjen tiedote 19.7.2017