Valitse sivu

Jyväskylän ja Keski-Suomen saavutettavuus ja junayhteyksien nopeuttaminen vaatii merkittäviä investointeja raideliikenteeseen.  Erityisesti Jyväskylän ja Tampereen välinen ratasosuus on häiriöherkkä, henkilöjunat ovat täysiä eikä raiteille mahdu nykyistä enempää liikennettä. 

Valtiovarainministeriön budjettiesitys sisältää ehdotuksen kaupunkien välisten junayhteyksien nopeuttamisesta. Vetovoimaisten kaupunkiseutujen kytkeminen toisiinsa nopeilla junayhteyksillä vahvistaa koko Suomen sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista kehitystä kestävällä tavalla.

Rataverkon hyvä toimivuus ja palvelutaso korostuvat Jyväskylän kaupunkiseudun elinvoiman taustatekijöinä. Hyvä saavutettavuus vahvistaa elinkeinoelämää ja nopeat yhteydet tekevät mahdolliseksi työssäkäyntialueen laajentumisen.

Jyväskylän ja Tampereen välisen raideyhteyden nopeuttamiseen on varauduttava jo valtion ensi vuoden talousarviossa. Jyväskylästä Tampereelle tulee päästä tunnissa, samoin kuin Tampereelta Helsinkiin.  

Jyväskylän kaupungin sekä Laukaan ja Muuramen kuntien hallitukset ja virkamiesjohto keskustelivat seminaarissa Muuramen Riihivuoressa Jyväskylän kaupunkiseudun elinvoimaisuuden lisäämisestä ja Keski-Suomen saavutettavuuden vahvistamisesta.

Lisätietoja:
Jyväskylä: kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela, puh. 050 554 7167 ja kaupunginjohtaja Timo Koivisto, puh. 050 336 2819
Laukaa: kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Pannula, puh. 040 728 4325 ja kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä, puh. 050 3403 401
Muurame: kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Liikanen, puh. 040 735 4855 ja kunnanjohtaja Ari Ranta-aho, puh. 040 504 7960