Valitse sivu

7.1.2021 07:51

Milloin aurataan

Kunnan katujen aurauksen lähtötaso on normaalilla lumisateella sateen jatkuessa n. 5 cm ja jos lumisade on päättynyt n. 4-5 cm.

Pääkadut ja pääkevyenliikenteen reitit aurataan normaalisti puhtaiksi lumesta kello 7 mennessä, mikäli lumisade on loppunut ennen kello 3 yöllä ja kokoojakadut, asuntokadut ja muut kevyen liikenteen reitit kello 18 mennessä.

Runsaan lumisateen aikana pyydetään tienkäyttäjiltä kärsivällisyyttä.

Runsaan lumisateen aikana kaikki aurausyksiköt ovat liikkeellä täysmääräisesti ja auraustöitä jatketaan kunnes kaikki kadut ovat aurattu. Tällöin ensisijaisesti aurataan pääkadut ja pääkevyenliikenteen reitit, ja niiden aurauksien jälkeen kokoojakadut. Tonttikadut ja pienemmät kevyen liikenteen väylät aurataan sen jälkeen, kun kokoojakadut on aurattu.

Kunnan katujen kunnossapidosta voi antaa palautetta kunnan oman palautelomakkeen kautta.

Keski-Suomen Ely-keskus  vastaa pääteiden ja niiden kevyen liikenteen väylien (Muuramentie, Teollisuustie, Kinkovuorentie, Kinkomaantie, Isolahdentie, Vanha Nelostie, osa Pyyppöläntiestä ja Parantolantiestä) kunnossapidosta ja aurauksesta. Näiden teiden kunnossapidosta voi antaa palautetta heidän liikenteen asiakaspalvelun tai palauteväylän kautta.