Valitse sivu

Kiireettömään hoitoon pääsy tilapäisesti huonontunut

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksessa on päässyt perinteisesti kiireettömissä asioissa lääkärille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille noin kymmenen vuorokauden kuluessa. Suun terveydenhuollossa odotusajat ovat olleet selvästi pidemmät, mutta nekin valtakunnan tasoon verrattuna hyvin kohtuulliset.

Nyt koronatilanteen helpottaessa palveluiden kysyntä on kasvanut niin paljon, että kiireettömään hoitoon pääsyn odotusajat ovat poikkeuksellisin pitkät. Esimerkiksi lääkäreille odotusaika on noin kuukauden kesäkuun alussa. 

Vaikka koronatilanne on Muuramessa parantunut hienosti, hoitoon pääsyyn vaikuttaa se, että koronanäytteenotto, ja etenkin rokotukset, vievät avosairaanhoidon sairaanhoitajien työajan lähes täysin. Tämä on osaltaan kuormittanut myös lääkäreiden vastaanottoa. Tilannetta on haastanut kysynnän kasvun lisäksi hoitohenkilökunnan tilapäinen resurssivaje. Kesäsijaisia avosairaanhoitoon on kuitenkin saatu normaalisti.

Kesälomakauden jälkeen lääkärityön osalta palattaneen lähes normaaliin tilanteeseen. Hoitajatilanne sen sijaan jatkunee pitkälle syksyyn jatkuvien koronarokotusten myötä haastavana. Kesäajan jälkeen myös fysioterapeuttien vastaanotolle päässee nykyistä paremmin, juuri nyt odotusaika heille on yli kuukauden.

Kiireettömään hoitoon pääsy Muuramen terveyskeskuksen avosairaanhoidossa 2.6.2021:

Lääkärille 31 vrk (vaihteluväli 9–41 vrk)
Sairaanhoitajalle 9 vrk (vaihteluväli 5–15 vrk)
Fysioterapeuteille 38 vrk (vaihteluväli 33–47 vrk)

Kiireettömään hoitoon pääsy suun terveydenhuollossa 2.6.2021:

Hammaslääkärille 82 vrk
Suuhygienistille 21 vrk