Valitse sivu

Kinkomaan koulun laajennus

Taustatietoja

Kinkomaan uusi koulurakennus otettiin käyttöön vuonna 2016. Kylän suosio lapsiperheiden asuinalueena on kuitenkin saanut viime vuosien aikana koulun seinät pullistelemaan. Luokkatilat ovat käyneet auttamatta ahtaiksi nykyiselle liki kahden sadan oppilasmäärälle. Siksi koulurakennuksen kylkeen rakennettiinn tyyliltään vanhaan osaan sopiva, betonielementti­rakenteinen, kolmessa kerroksessa si­jaitsevan laajennus. Laajennus valmistui syyskuussa 2021. 

Koulun uuteen osaan on saatu muun muassa uuden opetussuunnitelman mukaisia monikäyttöisiä ja muunneltavia oppimistiloja ja omatoimikirjasto, joka avautuu myöhemmin. Koulun lisärakennus tuli alkuopetuksen käyttöön. Näin pienimmät oppilaat saatiin esikoululaisten lähelle, mikä mahdollistaa esi-ja alkuopetuksen joustavamman järjestämisen.


Etuajassa valmistuneen koulun laajennuksen tiloihin päästiin muuttamaan syysloman jälkeen 2021.

Aikataulu ja työvaiheet

 • Laajennukseen muutettiin viikolla 43/2021
 • Kinkomaan laajennus valmistui etuajassa ja luovutettiin 17.9.2021.
 • Oppilaat siirtyvät uusiin tiloihin syysloman jälkeen 25.10.2021.
 • Laajennukseen sijoittuva Kinkomaan omatoimikirjasto avautuu puolestaan tammikuussa 2022.
 • Tiloihin on tulossa myös Kinkomaan nuorisotila.
 • Urakoitsijat valittiin ja rakentaminen alkoi lokakuussa 2021. Työmaan valmistelevat työt aloitettiin viikolla 41 ja työmaa-alue aidattiin syyslomaviikolla 42.

     

 • Elementtirungon asennus aloitettiin viikolla 50 (valmistuu tammikuun lopussa 2021). 

Urakoitsijat

Kinkomaan koulun laajennuksen urakoitsijat on valittu. Tarjouspyyntö rakennus-,sähkö-, lv- ja iva-urakasta ilmoitettiin julkisten hankintojen ilmoituskanava HILMAssa 18.6.2020. Ilmoituksessa pyydettiin urakoitsijoita tekemään osallistumishakemusrajoitetun menettelyn hankintaan osallistumisesta. Osallistumishakemuksessa oli määritelty tarjoajan kelpoisuuteen ja soveltuvuuteen liittyviä vaatimuksia. Korjausilmoituksella 14.7.2020 helpotettiin kelpoisuusehtoja hieman. Urakoitsijoiden valintaperusteena oli edullisin kokonaishinta.

Kunnanhallitus valitsi Kinkomaan koulun laajennuksen urakoitsijoiksi:

 • Rakennus-Kaseva Oy:n, (rakennusurakan hinta 1 540 000 euroa)
 • Jokiwatti Oy:n, (sähköurakan hinta 123 000 euroa)
 • JKL-Hana Oy:n, (putkiurakan hinta 76 400 euroa) ja
 • Bravida Finland Oy:n, (ilmanvaihtourakan hinta 120 000 euroa).  

Liikennejärjestelyt

Kinkomaan koulun laajennuksen myötä koululaiset ohjatatiin tulemaan kouluun Antinmutkan alkupään kautta. Turvallisuuden takaamiseksi työmaalle ja työmaaliikenteelle aidattiin oma kulkuväylänsä Antinmutkan päädystä. Aidattu työmaa-alue käsittää Antinmutkan, koulun ja Uljaantien välisen kaistaleen ulottuen Antinmutkan ja Lukuhaara-tien päätyihin. Koululaisten ja muiden alueella liikkuvien tuli pysyä aidatun työmaa-alueen ulkopuolella. 

Elementtirunkotöiden aikana (joulukuu 2020–tammikuu 2021) työmaaliikenne oli normaalia raskaampaa autonosturin ja elementtirekkaliikenteen takia, lähistöllä kulkevia muistuteltiin heijastimien käyttämisestä.

Kinkomaan koulun laajennuksen aikaisten liikennejärjestelyjen opaskartta. Asia on avattu tekstissä.