Valitse sivu

Verkoston klooraus ja keittokehotus jatkuvat Muuramen kunnan Jaakkolan talousvesiverkoston alueella

Maanantaina otetuissa talousvesinäytteissä on havaittu veden mikrobiologisen laadun heikentymistä, minkä seurauksena aloitettiin ylläpitoklooraus tiistaina 2.11. Ylläpitokloorausta jatketaan pienellä pitoisuudella toistaiseksi. Kloori vedessä on terveydelle vaaratonta. Herkkäihoisille kloori voi aiheuttaa samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi.

Veden keittokehotus jatkuu Muuramessa Jaakkolan talousvesiverkoston alueella toistaiseksi. Keittokehotuksen aikana on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä viiden minuutin ajan. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen sekä pyykin ja astioiden pesuun. Ympäristöterveys jatkaa talousveden mikrobiologisen laadun seurantaa.

Vettä tulee juoksuttaa edelleen kiinteistön kaikista hanoista kloorin leviämisen varmistamiseksi. Juoksuttaminen on tärkeää, jotta häiriötilanne saadaan mahdollisimman nopeasti hoidettua. Vesilaitos hyvittää juoksutetut kuutiot vesimittarien lukemien perusteella.

Asiasta tiedotetaan seuraavaan kerran Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan verkkosivuilla perjantaina 5.11. viimeistään klo 14.

Varavedenjakelupisteet ovat edelleen käytössä Norlandia Aurinkolahden päiväkodin pihassa, Manttaalintien päässä ja kunnan varikolla, Virastotie 6:ssa.

Tiedote koskee Muuramen kunnan Jaakkolan alueen kiinteistöjä Manttaalintie, Rengintie, Emännänmutka, Piiantie, Pienjaakkolantie, Siuntiontie, Rantalantie, Uimolantie, Pehtoorinpolku, Roomupolku, Päijätpolku, Päijätrinne, Päijättie, Tyynitie 2 ja Saarenkyläntie 385. 

 

Vedenkäyttöohjeita keittokehotuksen aikana

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vedenkäyttöohjeet keittokehotuksen ollessa voimassa:

  • Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.
  • Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
  • Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.
  • Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
  • Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.
  • Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Lisätietoja:

Muuramen kunnan tekninen johtaja Marko Riihimäki, p. 040 621 5937
Muuramen kunnan vesihuoltopäällikkö Jari Oksman, p. 050 303 4260
ympäristöterveyspäällikkö Hanna Yksjärvi, p. 050 472 4850
ympäristöterveystarkastaja Ulla Kuvaja, p. 050 381 9622