Valitse sivu


Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu tarjoavat keskisuomalaisille lukiolaisille viikolla 16 (17.-21.4.) monipuolisen kattauksen erilaisia opintoja. Korkeakouluopinnot kiinnostavat nuoria vuosi vuodelta enemmän

Viikon aikana lukiolaiset pääsevät kokeilemaan korkeakouluopiskelua käytännössä, saaden näin tuntumaa itseään kiinnostavaan alaan. Kartutetut opintopisteet hyväksiluetaan paitsi lukio-opintoihin, myös mahdollisiin tulevaisuuden korkeakouluopintoihin. Korkeakouluviikkoa vietetään nyt neljättä kertaa, ja tänä vuonna siihen osallistuu 16 lukiota Keski-Suomen alueelta.

Muuramen lukio osallistuu tänä vuonna korkeakouluviikolle ensimmäistä kertaa. Opinto-ohjaaja Hanna Hauvala kertoo niin lukiolaisten kuin opettajienkin odottavan viikkoa innolla.

Korkeakouluviikko on selkeä, hyväksi havaittu ja konkreettinen tapa lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyölle. Lähdemmekin mukaan sen ja muiden lukioiden hyvien kokemusten innoittamina! Nuoret tuntuvat varsin helposti löytäneen laajasta ja kattavasta valikoimasta itseään kiinnostavia opintojaksoja, joiden avulla he voivat kenties löytää oman tulevaisuuden alansa. Uskon, että korkeakouluviikko voi myös hälventää pelkoja tai jännitystä korkeakouluopintoja kohtaan.

Opinto-ohjaaja Hanna Hauvala, Muuramen lukio.

Tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, ja osallistujamäärä on tänäkin vuonna kasvanut selkeästi. Yhteensä viikolle osallistuu huimat 1200 lukiolaista.

Korkeakouluviikko toteutetaan nyt neljännen kerran, ja joka vuosi on tullut uusia lukioita mukaan. Tänä vuonna mukana ovatkin jo lähes kaikki Keski-Suomen lukiot, ja viikko on herättänyt kiinnostusta myös valtakunnallisesti. Palaute on ollut pääosin hyvää, ja yhteistyöstä ovat hyötyneet niin opiskelijat kuin oppilaitosten henkilökunta yli koulurajojen.

Suunnittelija Katja Räsänen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta