Valitse sivu

Muuramelaisten koronanäytteenotto tapahtuu maanantaista 6.2. lähtien Jyväskylässä. Ajan voi varata vain puhelimitse ajanvarausnumerosta 014 266 2791 arkisin klo 10-15 välisenä aikana. Omaolo-ajanvaraus ei ole enää käytössä.

Hoitajat arvioivat näytteenoton tarpeellisuuden (riskiryhmään kuuluvat, raskaana olevat ja SOTE-työntekijät) ja varaavat ajan Jyväskylän näytteenottopisteeseen, joka sijaitsee vanhassa Keski-Suomen keskussairaalassa F2-rakennuksen päädyssä. Saapuminen tapahtuu Hoitajantien kautta.

Lievien koronavirusoireiden takia ei yleensä tarvitse käydä testissä – vältä kontakteja viiden päivän ajan

Hakeudu ensisijaisesti terveydenhuollossa tehtävään koronavirustestiin, jos sinulla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita ja lisäksi

  • terveydenhuollon ammattilainen on suositellut testiä tai
  • työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä tai
  • työskentelet missä tahansa tehtävässä ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa tai
  • kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai
  • olet raskaana

Muut voivat käyttää kotitestiä ja sen varmentaminen on tarpeen vain yllä mainituilla ryhmillä.

Sairauslomakäytänteenä ensisijaisesti esimiehen lupa, toissijaisesti työterveyshuolto ja vasta viimesijaisesti etäkontakti terveydenhuoltoon. Terveydenhuollon ammattilaisina suosittelemme testiä lähinnä vain, jos hoidolliset tekijät sitä vaativat.

Ota aina viiveettä yhteyttä terveydenhuoltoon, jos vointisi sitä vaatii.

Älä lähde missään tilanteessa itse terveysaseman tai päivystyksen odotustiloihin, ettet tartuttaisi muita. Soita aina ensin puhelimella ja noudata terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita.