Valitse sivu

Päivitys 22.2.2021:
Alle 70-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotteita ja rokoteaikoja on saatu lisää. 

Koronarokotukset etenevät suunnitellussa järjestyksessä

Muuramelaisten yli 80-vuotiaiden rokotukset alkavat torstaina 11.2.2021. Myös yli 75-vuotiaat voivat nyt varata aikoja sähköisen Hyvis-palvelun kautta tai soittamalla terveyskeskuksen ajanvaraukseen arkisin kello 11–14, p. 014 2662791. Nyt rokotetaan myös yli 75-vuotiaiden kanssa samassa taloudessa asuvia omaishoitajia ja heidän iäkkäitä puolisoitaan.

Sähköinen ajanvaraus

Huomaathan, että sähköinen ajanvaraus ei onnistu vielä ikäryhmillä, joiden rokotus tapahtuu vasta myöhemmin.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset alkavat

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien, alle 70-vuotiaiden henkilöiden, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, rokotukset saadaan käynnistettyä myös ensi viikosta alkaen. Kyseisten riskiryhmien ajanvaraus tapahtuu puhelimitse. 

Tällaisia ryhmiä ovat:

• Elinsiirron tai kantasolusiirron saaneet
• Aktiivisessa hoidossa olevat syöpätautipotilaat
• Henkilöt, joilla on todettu vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
• Henkilöt, joilla on vaikea krooninen munuaissairaus
• Henkilöt, joilla on vaikea krooninen keuhkosairaus
• Lääkehoidollista tyypin 2 diabetesta sairastavat
• Aikuiset, joilla on Downin oireyhtymä

Yli 70-vuotiaita 1. riskiryhmään kuuluvia rokotetaan sitten, kun heille soveltuvaa rokotetta saadaan. Asiasta tiedotetaan verkkosivulla myöhemmin.

Arvion mukaan ensimmäisen riskiryhmän rokottamiseen kuluu noin kolme viikkoa, minkä jälken siirrytään rokottamaan toiseen riskiryhmään kuuluvia. Tarkemmat tiedot riskiryhmistä ja rokotusjärjestyksestä löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivulta.

Saatavien koronarokotteiden määrä muuttuu viikottain, minkä vuoksi tarkkaa rokotusaikataulua ei ole tiedossa. Mahdollisista aikataulumuutoksista ja -tarkennuksista tiedotetaan kunnan verkkosivuilla ja virastotalon ilmoitustaululla, pääovien vieressä.

Koronainfo