Valitse sivu

Muuramen kunta tarjoaa etäopiskelussa oleville peruskoulun ja lukion oppilaille mahdollisuuden noutaa kouluruokaa koteihin. Kunnan ruokapalvelut valmistavat ruoka-annoksia oppilaille edellisellä viikolla tehtyjen tilauksien perusteella. Jäähdytetyt ja valmiiksi pakatut ruoka-annokset noudetaan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kouluilta. Tiistaisin ja torstaisin noudetaan annokset kahdeksi päiväksi kerrallaan. Tilaamalla kouluateriat tilaaja sitoutuu noutamaan ruoka-annokset koko viikon ajan.

Kouluaterioiden tilaaminen

Ateriat tilataan Wilma-viestissä huoltajille lähetetyn linkin kautta. Ruokatilaus tehdään viikoksi kerrallaan aina edellisen viikon keskiviikkoon kello 16 mennessä. Ensimmäisellä viikolla on arkipyhien vuoksi poikkeusaikataulu: Kouluruokaa on noudettavissa keskiviikkona 15.4. ja torstaina 16.4. Tilaukset tulee jättää keskiviikkoon 8.4. kello 10 mennessä. Jokaisen oppilaan ruokatilaus tulee lähettää annetun linkin kautta erikseen,  eikä ruokakuntakohtaisia tilauksia ole valitettavasti mahdollista tehdä, sillä tilaukset koostetaan listoiksi joilla varmistetaan noutopisteellä kaikkien tilauksen tehneiden oppilaiden saavan annoksensa. Ilman ajoissa tehtyä tilausta ruokaa ei valmisteta noudettavaksi ruokahävikin minimoimiseksi. Ruokatilaus tulee myös uusia viikoittain.

Tilauslomakkeella kysytään oppilaan nimi, koulu ja luokka. Lisäksi kysytään tieto miltä koululta annokset noudetaan. Kaikki saman perhekunnan oppilaiden annokset voi noutaa samalta koululta, vaikka oppilaat kävisivätkin eri koulua. 

Kouluruoan noutaminen

Etäoppilaiden kouluruoka-annokset noudetaan siltä koululta johon ne on tilattu hakupäivänä kello 11–12.30 välisenä aikana. Annosten haku pyritään sovittamaan oppilaan koulupäivän rytmiin, tarvittaessa myös huoltaja voi noutaa annokset.

Erityisruokavalioannokset valmistamme niille oppilaille, joiden tiedot allergioista on päivitetty vuonna 2020. Tilauslomakkeessa tulee olla mainittuna erikoisruokavalio. Erikoisruokavalioannosten päällä on tarralappu, jossa lukee oppilaan nimi. Poikkeustilanteen aikana ei valitettavasti valmisteta uusia erityisruoka-annoksia, tai tehdä muutoksia nykyisiin.

Yleisesti poikkeusajan kouluruokailusta

Etäoppilaiden ruoka-annosten ruokalista noudattelee pääosin koulullakin tarjottavaa ruokalistaa, mutta pieniä poikkeuksia voi esiintyä. Noudettavaa ruokaa valmistetaan tilauksia vastaava määrä, eikä ylimääräisiä annoksia ole tarjolla. Ruoka-annokset on pakattu muovirasioihin, koska ympäristöä paremmin huomioivaa vaihtoehtoa ei tässä aikataulussa löytynyt. Suosittelemme noutajia hankkimaan kestokasseja joissa annokset on kätevä kuljettaa kotiin. Ruoan jakelu kouluilla pyritään järjestämään mahdollisimman turvallisesti siten, ettei ruuhkia tai lähikontakteja pääse syntymään.

Kouluruokailun järjestäminen helpottaa osaltaan arjen sujumista. Lisäksi reippailu ruoan hakuun tukee oppilaiden liikkumista ja ulkoilua. Mikäli mahdollista, huoltajien toivotaan kannustavan oppilaita noutamaan kouluruoan Liikkuva Muurame -hengessä lihasvoimin.