Valitse sivu

Koulutyö alkaa – turvavälejä toivotaan myös liikenteeseen

Muuramessa koulut alkavat huomenna keskiviikkona 12.8. kevään viimeisiltä viikoilta tuttujen turvallisuusohjeiden siivittämänä. Ohjeistuksissa noudatetaan THL:n suosituksia ja niitä päivitetään sähköisen vuorovaikutusympäristö Wilman kautta suoraan koteihin tarpeen mukaan.

Koulujen alkamisen myötä tienvarsilla on paljon lapsia ja nuoria. Aikuisten tehtävä on huolehtia heidän turvallisuudestaan. Kuntalaisia kehotetaankin noudattamaan erityistä varovaisuutta ja turvavälejä myös liikenteessä. Huomiota pyydetään kiinnittämään etenkin riittävän alhaisiin ajonopeuksiin ja suojateiden ympäristöön. Kuljettajan on aina annettava tietä jalankulkijalle, joka on suojatiellä, tai valmistautuu menemään suojatielle.

KM Petri Palve Mäkelänmäen koulun rehtoriksi

Kunnan opetuksen ja kasvatuksen työryhmä sai elokuun alussa tiimiinsä uuden eteenpäin katsovan kehittäjän, kun jyväskyläläinen KM Petri Palve valittiin yksimielisesti Mäkelänmäen koulun rehtorin virkaan.

 – Saimme joukkueeseen juuri sellaisen vahvistuksen, jota isojen muutosten keskellä tarvitsemme, toteaa palvelujohtaja Simo Oksanen tyytyväisenä.

– Petri Palve tuo tullessaan tervetulleita uusia näkökulmia opetukseen. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus johtotehtävistä isoilla alakouluilla ja laajaa osaamista valinnassa painotetuilla osa-alueilla.

Nimityksen myötä alakoulujen esimiestehtävissä toimivien kanssa on sovittu tehtävien kierrätyksestä. Pasi Heikkilä siirtyi Kinkomaan ja Isolahden koulujen rehtoriksi ja Teppo Lairio puolestaan Mäkelänmäen koulun apulaisrehtoriksi.

Mäkelänmäen koulun rehtorin työ on Petri Palvelle suorastaan unelmapesti, johon hän tarttui innolla.

– Muuramella on hyvä maine, joten tänne oli ilo tulla. Uuden koulun myötä Muuramessa tulee olemaan myös erityisen hyvät puitteet opetukselle. Ohjeita noudattaen koulutyö sujuu hyvin myös erityisjärjestelyjen aikana.

Lue Petri Palven haastattelu uudesta Muuramelaisesta!

Mäkelänmäen koulun rehtori Petri Palve.