Valitse sivu

Monia kuntalaisia askarruttaa talvesta toiseen kysymys yleisten väylien hiekoittamisesta. Miksei hiekoitetun väylän viereen jätetä hiekoittamatonta kulkukäytävää, jota pitkin pulkkaa tai potkukelkkaa olisi mukava kuljettaa?

Tällaisia tiedostettuja potkuriväyliä ei voida jättää hiekoittamatta. Kun siellä hiekoittamattomalla alueella liukastutaan ja kaadutaan, niin tienpitäjä eli kunta on korvausvelvollinen. Periaatteessa jalankulkuväylän jokainen neliö tulee olla hiekoitettu.

katupäällikkö Jouko Kauppinen

Onko kunta joutunut maksamaan korvauksia kaatumisista? 

On maksettu useamman kerran. Nytkin on käsittelyssä yksi viimetalvinen tapaus. Vakuutusyhtiö on ensin maksanut korvaukset asiakkaalle, mutta sen jälkeen vakuutusyhtiö perii korvaukset meiltä, jos katsotaan, että tapaturma on johtunut kunnan ylläpitämän väylän puutteellisesta kunnossapidosta

katupäällikkö Jouko Kauppinen

Jätetäänkö joissakin kunnissa hiekoittamattomia väyliä potkukelkoille?

Jotkut pienet kunnat harrastavat sitä, mutta meillä ei ole mitään mahdollisuutta ottaa sellaista riskiä. Tämä hiekoittamisasia on sellainen, mitä joka talvi kysytään. Usein kysyjinä on lapsia, lapsiperheitä tai vanhuksia. Ymmärrän kyllä, että on kiva vetää lasta pulkalla ja potkukelkka on kätevä. Valitettavasti tilanne on tämä.

katupäällikkö Jouko Kauppinen